Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Владислав Радак

И кад му видите слику, и кад му прочитате име, још има места за питање – ко је овај двадесетседмогодишњак? Чију „Књигу”, а трећи његов роман, држите у рукама.
Оном ко устврди да је Владислав Радак млади даровити писац са извесном књижевном будућношћу неко може, не доводећи то у питање, наглашавати да је реч о успешном математичару, који се са завидним теоријским знањем окушао и у писању књига и практичних приручника из ове области, завршивши најпре мастер студије математике.
Они пак који га мало боље познају поменуће његово искуство класичног музичара, а вршњаци упућени у ТВ продукцију ће се сетити како је успешно водио једну емисију за младе. Помни дегустатори филмова набројаће бар пар његових кратких филмова.
А на крају, наше упознавање са аутором остаће, ипак, негде између (тачне) оцене о вундеркинду са Палилуле и оне која је саопштена на његовом сајту – да је власник идеалног ЦВ-ја за штребера деценије.
Пошто му је књижевна вокација психотрилер, па још уроњен у футуризам (за нас) прожет (њему блиским) знањима о паралелности времена и „џеповима у њему”, ето прилике за читаоце-детективе да га и у овој „Књизи” (као и у претходним – „Плава вежбанка” и „Ноћ мртвих снова”) траже и откривају у некој од тих димензија и у његовим бројним успешним улогама.
Можда га сретну широм Немачке, где сада ради, или у Лисабону, Амстердаму… где упознаје улице и тргове по којима су ходали његови омиљени писци, а које ће походити његови књижевни јунаци.

Божидар Андрејић,
мај 2015.

Књиге аутора

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу