Skip to content Skip to footer

О нама

Порталибрис

Порталибрис, издавачка кућа основана 2005. године, непрестано се развија и проширује број својих публикација. У години у којој прослављамо петнаести рођендан можемо се похвалити са више од сто нових издања.

Афирмација младих аутора и развијање домаће фантастике

Посебно задовољство нам је да афирмишемо младе и још непознате ауторе, и да допринесемо њиховом сазревању и популарности. Оно што смо учинили на популарисању домаће епске и научне фантастике објављивањем дела Александра Тешића, Милоша Петковића и Небојше Петковића, желимо да наставимо са нашим новим ауторима – Душаном Паучковићем, Владиславом Радаком и Владимиром Ђурђићем.

Порталибрис је издавач нобеловца и књига кинеских аутора

Посебно место у нашем програму заузимају књиге кинеских савремених аутора. Поносни смо што домаћим читаоцима можемо да приближимо културу, схватања и начин живота овог далекоисточног народа, са којим и на државном нивоу Србија одржава блиске везе. Подсећамо да је Порталибрис издавач кинеског нобеловца Мо Јана, чије три књиге имамо у понуди, као и бројних других запажених књижевница и књижевника – Џанг Јуеран, Јеркиси Халманбик, Џанг Јавен, Џао Ји, Ду Венђуан.

Књижаре

Новости

Продавница

0
година постојања
0
жанрова
0
књижевних дела
0
писаца

Порталибрис чува национални идентитет и ћирилицу кроз реиздавање класика и заборављених српских писаца

У последњих неколико година цела редакција Порталибриса вредно ради на очувању српског културног идентитета, заштити српског језика и ћириличног писма, и промовисању значајних домаћих аутора прошлих времена. Наша едиција Отргнуто од заборава постала је синоним за очување српске књижевне традиције, како међу нашим читаоцима, тако и међу широм културном јавношћу. Ова едиција осмишљена је тако да се данашњој читалачкој публици приближе дела значајних и признатих писаца. Нека од тих дела читају се као лектира, али има и оних заборављених или из различитих разлога недовољно заступљених домаћих писаца, чији дела данас објављујемо како бисмо их поново оживели. Разлози скрајнутости ових писаца са књижевне сцене најчешће су били политичко-идеолошки, стваралачки рад неких аутора прекидали су ратови, а њихова дела занемаривана су и проглашавана неподобним у новом добу; најчешће, велики српски уметници страдали су због сукоба са критичарима који су тада имали изузетно велики ауторитет. Отргнути од заборава су и подаци о томе како се и сама српска књижевност развијала, које је утицаје трпела, која знања сажимала, колико је била своја, другачија, и шта је то ново донела. Едиција Отргнуто од заборава броји преко три стотине наслова.

Пријавите се на наш Newsletter

Сазнајте први новисти и акције (шта год то могло да буде,види са порталибрисом)

[mc4wp_form id=“543″]

Subscribe to Our Newsletter

Update Me on the Latest News & Events

[mc4wp_form id=“543″]

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу