Skip to content Skip to footer
Ćir | Lat

O nama

Portalibris

Portalibris, izdavačka kuća osnovana 2005. godine, neprestano se razvija i proširuje broj svojih publikacija. U godini u kojoj proslavljamo petnaesti rođendan možemo se pohvaliti sa više od sto novih izdanja.

Afirmacija mladih autora i razvijanje domaće fantastike

Posebno zadovoljstvo nam je da afirmišemo mlade i još nepoznate autore, i da doprinesemo njihovom sazrevanju i popularnosti. Ono što smo učinili na popularisanju domaće epske i naučne fantastike objavljivanjem dela Aleksandra Tešića, Miloša Petkovića i Nebojše Petkovića, želimo da nastavimo sa našim novim autorima – Dušanom Paučkovićem, Vladislavom Radakom i Vladimirom Đurđićem.

Portalibris je izdavač nobelovca i knjiga kineskih autora

Posebno mesto u našem programu zauzimaju knjige kineskih savremenih autora. Ponosni smo što domaćim čitaocima možemo da približimo kulturu, shvatanja i način života ovog dalekoistočnog naroda, sa kojim i na državnom nivou Srbija održava bliske veze. Podsećamo da je Portalibris izdavač kineskog nobelovca Mo Jana, čije tri knjige imamo u ponudi, kao i brojnih drugih zapaženih književnica i književnika – Džang Jueran, Jerkisi Halmanbik, Džang Javen, Džao Ji, Du Venđuan.

Knjižare

Novosti

Prodavnica

0
godina postojanja
0
žanrova
0
književnih dela
0
pisaca

Portalibris čuva nacionalni identitet i ćirilicu kroz reizdavanje klasika i zaboravljenih srpskih pisaca

U poslednjih nekoliko godina cela redakcija Portalibrisa vredno radi na očuvanju srpskog kulturnog identiteta, zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma, i promovisanju značajnih domaćih autora prošlih vremena. Naša edicija Otrgnuto od zaborava postala je sinonim za očuvanje srpske književne tradicije, kako među našim čitaocima, tako i među širom kulturnom javnošću. Ova edicija osmišljena je tako da se današnjoj čitalačkoj publici približe dela značajnih i priznatih pisaca. Neka od tih dela čitaju se kao lektira, ali ima i onih zaboravljenih ili iz različitih razloga nedovoljno zastupljenih domaćih pisaca, čiji dela danas objavljujemo kako bismo ih ponovo oživeli. Razlozi skrajnutosti ovih pisaca sa književne scene najčešće su bili političko-ideološki, stvaralački rad nekih autora prekidali su ratovi, a njihova dela zanemarivana su i proglašavana nepodobnim u novom dobu; najčešće, veliki srpski umetnici stradali su zbog sukoba sa kritičarima koji su tada imali izuzetno veliki autoritet. Otrgnuti od zaborava su i podaci o tome kako se i sama srpska književnost razvijala, koje je uticaje trpela, koja znanja sažimala, koliko je bila svoja, drugačija, i šta je to novo donela. Edicija Otrgnuto od zaborava broji preko tri stotine naslova.

Prijavite se na naš Newsletter

Saznajte prvi novisti i akcije (šta god to moglo da bude,vidi sa portalibrisom)

[mc4wp_form id=“543″]

Subscribe to Our Newsletter

Update Me on the Latest News & Events

[mc4wp_form id=“543″]

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu