Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Елизабет Хејт (Elizabeth Hayt)

Елизабет Хејт је слободни новинар чије чланке о моди, лепоти, уметности и дизајну редовно објављују Нјујорк тајмс, Вог, Харперс базар, Ел… Живи у Нјујорку са сином тинејџером и три пса.

***

Док сам писала ову књигу, више пута сам је остављала да бих читала Страх од летења Ерике Јонг. Поред тога што истиче психоанализу која је у оно време указивала на прогресиван начин размишљања а данас су њено место заузеле друге терапијске методе (између осталог и психофармакологија), књига Јонгове и даље представља одважан, неинхибиран и неаплогетски манифест радости женске сексуалности. Она је била и остала мој извор инспирације.

Настојећи да развијем сопствени стил писања о сексу на евокативни начин, читала сам Анаис Нин, Хенрија Милера, Д. Х. Лоренса и Маркиза де Сада. Нинова ми је биле превише … егзотична и превише очигледно сензуална. Нјене речи су просто превише лепе, док је Милер пресиров и нимало секси. Нјегова нерафинисаност није ухватила исконску природу секса већ му је некако одузела све нијансе, уз крв, зној и топлоту који су толико елементарни за секс и његов потенцијал да превазиђе рационалност. Мислим да је Д. Х. Лоренса веома изазовно читати, посебно Лјубавника лејди Четерли јер је он створио изузетну равнотежу између физичког чуда и емотивне рањивости које доноси секс. Омиљен ми је Маркиз де Сад. Веома ми се допада начин на који користи веома формалан и барокни језик да опише приземно, дегенерисано, девијантно и вулгарно понашање. Он је прљавштину уздигао на ниво лепе уметности. Мој херој.””

Књиге аутора

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу