Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Džon Bemrouz (John Bemrose)

Džon Bemrouz je Kanađanin. Dobro je poznat kao umetnički novinar i redovno piše za časopis Maklins. Pisao je i za brojne druge kanadske novine i časopise. Iako su Vokerovi iz Ajlenda njegov prvi roman, nisu i njegovo prvo spisateljsko delo. Pre njega je napisao dramu Mother Moon i objavio dve zbirke pesama. Bemrouz je odrastao u ontarijskom gradiću Pariz koji mu je i bio inspiracija za ovaj njegov prvi roman. Još od 1970. godine živi u Torontu, a trenuto radi na svom drugom romanu.

Bemrouzov prvi roman je ambiciozan i po svom epskom zamahu se može uporediti sa Snegom” Orhana Pamuka. Radnja oba romana je smeštena daleko od urbanih centara i u oba romana poezija je bitan element. Oba romana su dugačka preko 400 strana. Bemrouzov roman je divno napisan sa veoma vešto iscrtanim likovima, umešno i životno, s preciznom rečenicom u kojoj svaka reč ima svoju dobro odmerenu težinu. Slobodno bi se moglo reći, u klasičnom stilu dobrog romana i u maniru već tradicionalno odličnih kanadskih pisaca.

Stil pripovedanja odmah intrigira, impresionira i uvlači čitaoca u radnju. Veština s kojom autor prelazi s jednog lika na drugi je majstorska, a nostalgična nota koja izbija iz svake izabrane reči ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Mnogi će u njemu prepoznati neka prošla vremena i sebe u njima.”

Knjige autora

Kupon ne važi za knjige koje su već na specijalnim akcijama
Your subscription could not be saved. Please try again.
Uspešno ste se prijavili.
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu