Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Џон Бемроуз (John Bemrose)

Џон Бемроуз је Канађанин. Добро је познат као уметнички новинар и редовно пише за часопис Маклинс. Писао је и за бројне друге канадске новине и часописе. Иако су Вокерови из Ајленда његов први роман, нису и његово прво списатељско дело. Пре њега је написао драму Мотхер Моон и објавио две збирке песама. Бемроуз је одрастао у онтаријском градићу Париз који му је и био инспирација за овај његов први роман. Још од 1970. године живи у Торонту, а тренуто ради на свом другом роману.

Бемроузов први роман је амбициозан и по свом епском замаху се може упоредити са Снегом” Орхана Памука. Радња оба романа је смештена далеко од урбаних центара и у оба романа поезија је битан елемент. Оба романа су дугачка преко 400 страна. Бемроузов роман је дивно написан са веома вешто исцртаним ликовима, умешно и животно, с прецизном реченицом у којој свака реч има своју добро одмерену тежину. Слободно би се могло рећи, у класичном стилу доброг романа и у маниру већ традиционално одличних канадских писаца.

Стил приповедања одмах интригира, импресионира и увлачи читаоца у радњу. Вештина с којом аутор прелази с једног лика на други је мајсторска, а носталгична нота која избија из сваке изабране речи не оставља никога равнодушним. Многи ће у њему препознати нека прошла времена и себе у њима.”

Књиге аутора

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу