Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Дајана Габалдон (Diana Gabaldon)

Дајана Габалдон је дипломирани зоолог, магистар биологије мора и доктор екологије. Рођена 11. јануара 1952. Многе године је провела као универзитетски професор пре него што се окренула писању. С породицом живи у Скотсдејлу у Аризони. www.дианагабалдон.цом

Дајана Габалдон је непозната нашој широј читалачкој публици. Ова америчка списатељица мексичко-енглеског порекла је успех постигла књигама из серије Туђинка.

Њене књиге је жанровски тешко класификовати јер садрже елементе љубавних, историјских и научно фантастичних (у форми путовања кроз време) романа. Прве списатељске радове је објављивала на ЦомпуСервеовом списатељском форуму. Повољна реакција других чланова овог форума убедила ју је да доврши и објави прву књигу из серије Туђинка.

Друга серија њених књига је о лорду Џону, која је у ствари израсла из споредних ликова књига о Туђинки.

Поред награде Qуилл за 2006 у категорији СФ/фантазија/хорор, где су читаоци гласове дали њој испред Стивена Кинга, Џорџа Р. Р. Мартина, Кејт Мос и Кита Донахјуа, добитница је и интернационалне награде Цорине за 2006 коју додељују читаоци широм света гласањем преко веб презентације немачког издавача Wелтбилд. Награда се додељује у више категорија, а међу овогодишњим добитницима је и такво име као што је Казуо Ишигуро.

Књиге аутора

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу