Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Милош Петковић

Милош Петковић рођен је лета Господњег 1986. године у Нишу. Спада у групу најмлађих писаца епске фантастике на Балкану.

Након што је у родном граду завршио гимназију „Стеван Сремац”, кратко је студирао права, а опробао се и на Филолошком факултету – одсек за српску књижевност и језик. И од тога је одустао. Писањем се бави од 2005. године, али тек 2008. излази његов првенац, роман епске фантастике „Вукови судбине” у издању нишког „Зографа”. Друго издање „Вукова судбине” (Сагиттариус Боок Ниш) распродато је за непуна два месеца, након чега је издавачка кућа „Домино Фер” из Београда објавила комплетну трилогију (други део „Хероји месечевог знамења” и трећи део „Духови блага”). Са њом је, у зиму 2011. године, ушао на листу најпродаванијих аутора на неколико сајмова у Србији.

У сарадњи с Позориштем лутака из Ниша снимљен је сјајан трејлер за трилогију „Вукови судбине”, у којем су, између осталих, учествовали и Милошеви пријатељи, нишки музичари Марко Јовановић Марцониеро, Оливер Катић, те колега писац Бранислав Бане Јанковић и академски сликар Игор Кристић из Пирота. Стални је дописник часописа „Ракетла”, фанзина за љубитеље фантастике и почасни члан удружења „СФ Сербиа”. Такође, аутор је многих кратких прича, а посебно је поносан на „Дах ледене гробнице”, која је објављена у збирци „Тајанствени путник” (НКЦ 2012. год.). „Перунов хроничар” његов је четврти роман.

Омиљени писци и узори су му Стивен Кинг, Дж. Р. Р. Толкин и Дж. Р. Р. Мартин. Колекционар је старих књига и филмова, велики фан таттоо арта и ватрени навијач београдског Партизана. Најсрећнији је кад је у кругу породице, пријатеља и добрих књига. Сам себи обећава да никада неће престати да пише…

Књиге аутора

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу