Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kevin Bruks (Kevin Brooks)

Kevin Bruks se može pohvaliti raznovrsnim i bogatim radnim iskustvom (bio je pomoćnik u krematorijumu, radio u zoološkom vrtu…), ali je oduvek želeo da postane pisac.

San mu se ostvario knjigom Martin Pig, a njegov drugi roman Lukas porede sa klasicima, kao što je Ubiti pticu rugalicu”.

Oženjen je i živi u Meningtriju, Eseks.

Za svoj roman Martin Pig u Britaniji je bio nominovan za Karnegi medal i osvojio je nagradu Branford Bous za najbolji prvi roman. U Americi je tu knjigu Udruženje bibliotekara proglasilo za knjigu godine.

Bruksov omiljeni žanr je detektivski roman i on smatra da se to pokazuje u njegovom pisanju, odnosno da zbog mnoštva pročitanih kriminalističkih romana ima razvijeni osećaj za zaplet. Bio je iznenađen kada su kritičari hvalili dobar zaplet u romanu Martin Pig jer nije ni znao da ume da “zaplete” priču.

Kada ga pitaju zašto piše za decu, on kaže da nema previše razlike između pisanja za decu i pisanja za odrasle, zato što deca nisu ništa drugačija od odraslih. On takođe smatra da je deci najvažnija priča, što je u pisanju osnovno.”

Knjige autora

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu