Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ексклузивно: „Сенке наших предака, ОТРГНУТО ОД ЗАБОРАВА: Историја и савременици” у продаји

Књига огледа о писцима и темама значајним за српску културну историју „Сенке наших предака, Отргнуто од заборава: Историја и савременици” Ђорђа Матића представља ново, допуњено издање књиге „Хисторија и савременици”, раније објављене у Хрватској. Књигу чине есеји о значајним личностима, догађајима и темама српске историје и културе: Његошу, Доситеју, Вуку Караџићу, Даничићу, Радичевићу, Филипу Вишњићу, те Дису, Мокрањцу, Бећковићу, Кишу…

Да ли је о великим културним именима већ све речено? Аутор и уреднички тим Порталибриса сагласни су у ставу да су велика културна имена једног народа жива једино ако се о њима непрестано води дијалог. Због тога, ова збрика проналази место у нашој едицији Отргнуто од заборава јер их поред сродности тема повезује и ауторова жеља и потреба да се изнова и из свеже перспективе актуелизују стална места и класици српског културног простора. Класична дела књижевности и уметности изнова потврђују своју вредност у свакој новој генерацији читалаца, а Ђорђе Матић је један од најаутентичнијих нових тумача српског културног наслеђа.

Занима вас коме је ова књига намењена, шта је оригинално у њој, какви су ставови аутора о култури и традицији? Откријте све у интервјуу с писцем кликом на линк!

 

Оставите ваш коментар

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу