Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ćir | Lat

Ekskluzivno: „Senke naših predaka, OTRGNUTO OD ZABORAVA: Istorija i savremenici” u prodaji

Knjiga ogleda o piscima i temama značajnim za srpsku kulturnu istoriju „Senke naših predaka, Otrgnuto od zaborava: Istorija i savremenici” Đorđa Matića predstavlja novo, dopunjeno izdanje knjige „Historija i savremenici”, ranije objavljene u Hrvatskoj. Knjigu čine eseji o značajnim ličnostima, događajima i temama srpske istorije i kulture: Njegošu, Dositeju, Vuku Karadžiću, Daničiću, Radičeviću, Filipu Višnjiću, te Disu, Mokranjcu, Bećkoviću, Kišu…

Da li je o velikim kulturnim imenima već sve rečeno? Autor i urednički tim Portalibrisa saglasni su u stavu da su velika kulturna imena jednog naroda živa jedino ako se o njima neprestano vodi dijalog. Zbog toga, ova zbrika pronalazi mesto u našoj ediciji Otrgnuto od zaborava jer ih pored srodnosti tema povezuje i autorova želja i potreba da se iznova i iz sveže perspektive aktuelizuju stalna mesta i klasici srpskog kulturnog prostora. Klasična dela književnosti i umetnosti iznova potvrđuju svoju vrednost u svakoj novoj generaciji čitalaca, a Đorđe Matić je jedan od najautentičnijih novih tumača srpskog kulturnog nasleđa.

Zanima vas kome je ova knjiga namenjena, šta je originalno u njoj, kakvi su stavovi autora o kulturi i tradiciji? Otkrijte sve u intervjuu s piscem klikom na link!

 

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu