Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ексклузивно: „Сенке наших предака, ОТРГНУТО ОД ЗАБОРАВА: Историја и савременици” у продаји

Књига огледа о писцима и темама значајним за српску културну историју „Сенке наших предака, Отргнуто од заборава: Историја и савременици” Ђорђа Матића представља ново, допуњено издање књиге „Хисторија и савременици”, раније објављене у Хрватској. Књигу чине есеји о значајним личностима, догађајима и темама српске историје и културе: Његошу, Доситеју, Вуку Караџићу, Даничићу, Радичевићу, Филипу Вишњићу, те Дису, Мокрањцу, Бећковићу, Кишу…

Да ли је о великим културним именима већ све речено? Аутор и уреднички тим Порталибриса сагласни су у ставу да су велика културна имена једног народа жива једино ако се о њима непрестано води дијалог. Због тога, ова збрика проналази место у нашој едицији Отргнуто од заборава јер их поред сродности тема повезује и ауторова жеља и потреба да се изнова и из свеже перспективе актуелизују стална места и класици српског културног простора. Класична дела књижевности и уметности изнова потврђују своју вредност у свакој новој генерацији читалаца, а Ђорђе Матић је један од најаутентичнијих нових тумача српског културног наслеђа.

Занима вас коме је ова књига намењена, шта је оригинално у њој, какви су ставови аутора о култури и традицији? Откријте све у интервјуу с писцем кликом на линк!

 

Оставите ваш коментар

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу