Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Месец Милорада Шапчанина у Порталибрису

 

Милорад Шапчанин, српски песник, приповедач и драмски писац, рођен је 7. јула 1841. године у Шапцу. Био је ожењен Милком, сестром Лазе Лазаревића, а круг пријатеља су му чинили људи из познате тадашње јавности: Иларион Руварац, Матија Бан, Стојан Новаковић, и друге познате личности тог доба.

Најпознатији је по својим песмама, које пише у духу српског романтизма, пратећи стваралаштво великих песника: Бранка Радичевића, Ђуре Јакшића, Јована Јовановића Змаја, па и у једној мери Лазе Костића.

Иако је његова лирска и епска поезија романтичарска, у прозним делима окренут је реализму. У својим делима представља друштвену стварност, слика градску и паланачку средину, у приповетку уноси нове технике приповедања, попут сказа, а не заборавља ни читаоцу да заголица машту елементима фантастике.

Како ове недеље обележавамо и славимо 180 година од рођења Милорада Шапчанина, Порталибрис је одлучио да током целог месеца јула имате прилику да читате Шапчанинова дела по специјалним акцијским ценама! Уживајте у роману Сањало, приповеткама и песмама, али и у његовим епским спевовима Монах и Невеста Љутице Богдана.

Оставите ваш коментар

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу