Сав хонорар од продаје књиге „Упомоћ, вештица се заљубила у мене” аутор Дејан Каталина донира у хуманитарне сврхе

 

Недавно је у издању Порталибриса изашла нова књига Дејана Каталине. Поред већ објављених десет књига прозе за одрасле, Каталина се овог пута одлучио да напише књигу за децу, која се зове „Упомоћ, вештица се заљубила у мене”.

Реч је о узбудљивом дневнику једног дечака Ивице, који је пети разред и већ је у вртлогу првих заљубљивања, тешких школских предмета и оцена, напорних родитеља и посебно досадне млађе сестре. Ивици се дешавају многе чудне и њему необјашњиве ствари. „Сигурно је само да Ивици изненада почињу да се дешавају наднаравне ствари које он не уме да објасни. Али, без страха… Вештица у овој књизи има профил на Инстаграму, а не кућицу од чоколаде и кавез за Ивицу”, објашњава аутор.

Ивица је баш тај мали пубертетлија који воли Роналда, одличан је ученик, а има и прву симпатију. Ипак, има и један проблем: у њега је заљубљена вештица из школе!

Можда су родитељи деце узраста овог дечака заборавили да су се и они у њиховим годинама понашали слично. Захваљујући Дејановој идеји да напише овакву књигу, они ће се, читајући Ивичине записе, подсетити својих некадашњих слатких невоља током школских дана, па ће се забавити и насмејати, али ће у њима и препознати и боље разумети своје тинејџере.

Важно је да укажемо и на племениту страну аутора Дејана Каталине. Он ће сав хонорар од продаје ове књиге, коју сматра „својом најбољом и најдражом”, донирати у хуманитарне сврхе за организацију „Буди хуман”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *