Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sav honorar od prodaje knjige „Upomoć, veštica se zaljubila u mene” autor Dejan Katalina donira u humanitarne svrhe

 

Nedavno je u izdanju Portalibrisa izašla nova knjiga Dejana Kataline. Pored već objavljenih deset knjiga proze za odrasle, Katalina se ovog puta odlučio da napiše knjigu za decu, koja se zove „Upomoć, veštica se zaljubila u mene”.

Reč je o uzbudljivom dnevniku jednog dečaka Ivice, koji je peti razred i već je u vrtlogu prvih zaljubljivanja, teških školskih predmeta i ocena, napornih roditelja i posebno dosadne mlađe sestre. Ivici se dešavaju mnoge čudne i njemu neobjašnjive stvari. „Sigurno je samo da Ivici iznenada počinju da se dešavaju nadnaravne stvari koje on ne ume da objasni. Ali, bez straha… Veštica u ovoj knjizi ima profil na Instagramu, a ne kućicu od čokolade i kavez za Ivicu”, objašnjava autor.

Ivica je baš taj mali pubertetlija koji voli Ronalda, odličan je učenik, a ima i prvu simpatiju. Ipak, ima i jedan problem: u njega je zaljubljena veštica iz škole!

Možda su roditelji dece uzrasta ovog dečaka zaboravili da su se i oni u njihovim godinama ponašali slično. Zahvaljujući Dejanovoj ideji da napiše ovakvu knjigu, oni će se, čitajući Ivičine zapise, podsetiti svojih nekadašnjih slatkih nevolja tokom školskih dana, pa će se zabaviti i nasmejati, ali će u njima i prepoznati i bolje razumeti svoje tinejdžere.

Važno je da ukažemo i na plemenitu stranu autora Dejana Kataline. On će sav honorar od prodaje ove knjige, koju smatra „svojom najboljom i najdražom”, donirati u humanitarne svrhe za organizaciju „Budi human”.

Ostavite vaš komentar

Your subscription could not be saved. Please try again.
Uspešno ste se prijavili.
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu