Znaš ti ko sam ja?

Nakon velikog interesovanja za njen prvi roman Devedesete u kraju sa kojim je ušla u najuži izbor za nagradu Proza na putu, mlada autorka Jovana Ristić na ovogodišnjem Sajmu predstaviće svoju novu priču o mladima, knjigu Znaš ti ko sam ja?.

U pitanju je još jedan urbani roman o generaciji mladih ljudi kojima su devedesete obeležile detinjstvo, a onda su im obećali normalan život. Niz epizoda o odrastanju, prvim žurkama, cigarama, razočaranjima, ljubomori, žurkama, sportskom seksu,iskorišćavanju, lažnom prijateljstvu, opsesivnoj ljubavi – sve to čini ovaj mozaik životnih situacija glavnih junaka koji optkriva ko će od njih zaista uspeti u životu i ostavariti svoje snove.

Mare i Drakče, dva druga iz detinjstva, jedan štreber a drugi faca iz kraja, i jedna devojka, zanosna Sandra, sazrevaju zajedno prolazeći kroz prva uzbuđenja, dečje čarke, prve cigarete, bežanje sa časova, tinejdžerska zaljubljivanja, žurke, „skidanje” riba, ljubomoru, studentski život…
Onda na red dolaze ozbiljne odluke i svet odraslih. Kada se povuče crta – shvataju šta su postali. Ko je propatio, ko je koga izdao, a ko uspeo da postane „neko”.

Životne priče koje se nadovezuju na vreme u kome su živeli junaci iz „Devedesetih u kraju” i otkrivaju krivudave puteve i probleme još jedne generacije.

„U svetu je pisanje o mladima najveći izazov, u Srbiji najveće ­prokletstvo. Zato što mladi sve vide i ne boje se da to kažu. ”
– Ivan Jovanović, autor romana „Plastic” i urednik u nedeljniku „Novi magazin”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *