Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

МАЛИ САЈАМ КЊИГА у Земунској гимназији

Издавачка кућа Порталибрис први пут учествује на Малом сајму књига, који организују ђаци Земунске гимназије, предвођени професором Бошком Милосављевићем. Једанаести Мали сајам књига одржава се од 14. до 17. маја 2024. године у свечаној сали Земунске гимназије.

Поред Порталибриса, гости-издавачи ове године су и Укронијум, Алгоритам, Наш дом, ЛОМ, Ризница, Логос.

Према речима професора Бошка Милосављевића, једног од организатора Малог сајма књига: „Циљеви овакве манифестације су, пре свега, формирање укуса наших ђака; упознавање са ремек-делима књижевности различитих култура и народа, али и њихово укључивање у све аспекте организације сајма. Наиме, ове године је ученицима, на њихов захтев, омогућено да у непосредном контакту уговарају састанке са издавачима, као и начин доставе књига. Истовремено, биће  ангажовани и на заказивању и организацији доласка гостију, као и на штампању плаката. Дакле, озбиљан практичан рад на организацији једне скромне, али лепе културне смотре. Осим тога, ученици првих разреда, који никада нису доживели овако нешто, више ће се везати за просторе школе које би требало свакодневно да обилазе – као што је библиотека. На крају, ђаци ће имати прилику да разговарају са људима који су успешни у својим професијама, а истовремено занимљиви и комуникативни.”

Распоред специјалних гостовања и предавања:

 • уторак 10.30 часова: Дарко Перовић
 • уторак 19.00 часова: Мило Ломпар
 • среда 10.30 часова: Александар Мисојчић
 • четвртак 14.00 часова: Виктор Савић
 • петак 12.00 часова: Угљеша Шајтинац

Издавачка кућа Порталибрис представиће се својом значајном едицијом Отргнуто од заборава, која је и осмишљена тако да се младој читалачкој публици приближе дела заборављених или из различитих разлога недовољно заступљених српских писаца. Јована Ристић, уредница, каже да се Порталибрис радо одазвао позиву за учествовање на догађају и да за организаторе, њихову идеју и реализацију има само похвалне речи. Она сматра да је едиција Отргнуто од заборава важна за очување српске књижевне традиције, а да Мали сајам доприноси томе. У сарадњи са ђацима Земунске гимназије одабрани су писци из ове едиције, између осталих Григорије Божовић, Драгиша Васић, Душан Радић, Анђелко Крстић и Нико Бартуловић, књижевници који заслужују да буду школска лектира и класици српске књижевности.

Позивамо вас да посетите Мали сајам од 14. до 17. маја у периоду од 9 до 20 часова.

Оставите ваш коментар

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
  0
  Ваша корпа
  Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу