Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ексклузивно у Порталибрису: ЧАРУГА, БАЛКАНСКИ РОБИН ХУД у продаји

Највећи српски новинар XX века, Предраг Милојевић, радио је интервјуе с Хитлером и Мусолинијем, али је као најузбудљивији доживљај своје каријере ипак увек истицао разговор с Јовом Чаругом, у ноћи пре вешања највећег хајдука ових простора.

Чаруга се бријао, пеглао кошуљу, спремао кравату, гланцао ципеле до високог сјаја, како би задњу мангупарију свога живота – властито вешање – претворио у спектакл о коме ће се причати. „Мој наклон, господине крвниче”, рекао је џелату пред 3.000  људи који су у рану зору дошли у Осијек како би видјели егзекуцију „славонског Робина Худа”. Окренуо се публици и викнуо: „Збогом, народе! Чаруга путује!”

Отпутовао је у легенду, у којој и данас живи. Денди, „разбојнички Тито”, крао  је и убијао са стилом, делећи део плена сиротињи и јатацима: „Он је крао али је и нама дао, ови краду али нам не даду.” Само, је ли то истина? Ова књига покушава одговорити на то питање.

Књигу Чаруга можете по сниженој цени набавити у нашој књижари у Скадарској улици 45 у Београду или је поручити преко сајта Portalibris.rs.

Оставите ваш коментар

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу