Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ексклузивно у Порталибрису: ЧАРУГА, БАЛКАНСКИ РОБИН ХУД у продаји

Ексклузивно у Порталибрису: ЧАРУГА, БАЛКАНСКИ РОБИН ХУД у продаји

Највећи српски новинар XX века, Предраг Милојевић, радио је интервјуе с Хитлером и Мусолинијем, али је као најузбудљивији доживљај своје каријере ипак увек истицао разговор с Јовом Чаругом, у ноћи пре вешања највећег хајдука ових простора.

Чаруга се бријао, пеглао кошуљу, спремао кравату, гланцао ципеле до високог сјаја, како би задњу мангупарију свога живота – властито вешање – претворио у спектакл о коме ће се причати. „Мој наклон, господине крвниче”, рекао је џелату пред 3.000  људи који су у рану зору дошли у Осијек како би видјели егзекуцију „славонског Робина Худа”. Окренуо се публици и викнуо: „Збогом, народе! Чаруга путује!”

Отпутовао је у легенду, у којој и данас живи. Денди, „разбојнички Тито”, крао  је и убијао са стилом, делећи део плена сиротињи и јатацима: „Он је крао али је и нама дао, ови краду али нам не даду.” Само, је ли то истина? Ова књига покушава одговорити на то питање.

Књигу Чаруга можете по сниженој цени набавити у нашој књижари у Скадарској улици 45 у Београду или је поручити преко сајта Portalibris.rs.

Оставите ваш коментар

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу