Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekskluzivno u Portalibrisu: ALBANSKI ZATVORENIK u prodaji

Kuda da ode čovek koji se razočarao u zemlju za koju se borio? Ima li za njega života u opasnim okolnostima, gde svako svakoga smatra špijunom, izdajnikom ili bar sumljivim.

Dokumentarna priča ili, bolje reći, poduži intervju sa Jovicom Crvenkom svedoči o neverovatnoj ljudskoj sudbini i moći tela i uma da izdrži 30 godina u surovim uslovima albanskog zatvora.

Knjiga „Albanski zatvorenik” beleži uspomene Jovice Crvenka koji je proveo trideset i tri godine u albanskom zatvoru. Pripada onom tipu logorske literature, koji je proizveo staljinizam u zemljama istočne Evrope sredinom ovog veka. Doduše, kako pravde nema ni u čemu, ni priča o Crvenku ne može računati na odjek kakav su doživjeli veliki Rusi, Solženjicin i Šalamov, ili kod nas Karlo Štajner. Jer, zaista, koga zanima robijanje u Albaniji kad ni sama Albanija ne zanima nikog? A Crvenku se dogodilo upravo to – da nestane u tamnici jedne zemlje na koju su decenijama svi zaboravili budući da, takva kakva je bila i smeštena na mestu na kojem jest, nikoga ozbiljno nije interesovala u toj meri da bi to (eventualna pažnja i interes) dotaklo i sudbinu njezinih sužnjeva.

Knjigu „Albanski zatvorenik” možete po sniženoj ceni nabaviti u našoj knjižari u Skadarskoj ulici 45 u Beogradu ili je poručiti preko sajta Portalibris.rs.

Ostavite vaš komentar

Your subscription could not be saved. Please try again.
Uspešno ste se prijavili.
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu