Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Славимо са вама Дан жена

ВАЖНО НАМ ЈЕ ШТО СТЕ ТУ!

Драге наше даме, ви свакога дана водите мале и велике борбе и побеђујете. Желимо вам да истрајете у томе!

Поводом Дана жена Порталибрис је за све љубитеље књиге припремио специјалну акцију 2 + 1: одаберите 3 књиге, а платите само 2!

Порталибрис је увек поклањао највећу пажњу српским књижевницама из прошлости, посебно оним мање познатим и неправедно заборављеним. Наше прве српске ауторке су жене које су мењале свет, путовале саме уочи светских ратова, мењале правила, бориле се за образовање и права Српкиња, тражиле своје место у књижевности међу доминантним мушким ауторима. Оне су утирале пут женама у српској књижевности, зачетнице су феминизма на нашим просторима, борци за права и образовање жена. У оквиру едиције Отргнуто од заборава читајте: Милицу Јанковић, Јелену Димитријевић, Љубицу Радоичић, Даницу Марковић, Милицу Стојадиновић Српкињу, Драгињу Драгу Гавриловић и Анђелију Лазаревић.

Одскора су у Порталибрису доступна дела једне од најпопуларнијих и највољенијих књижевница између два светска рата – Милице Јаковљевић Мир-Јам!

У дану када славимо храброст, одлучност, истрајност и упорност жена скрећемо вам пажњу и на савремене ауторке, које данас успешно доприносе развоју нових праваца у књижевности: Марију Милојевић, Зорану Кокир, Зорану Манић, Јелену Богавац, Мирјану Узелац, Јовану Ристић и многе друге.

Радује нас што велики број жена учествује на сада већ традиционалном Порталибрисовом литерарном конкурсу, тако да су даме победнице прошлогодишњег конкурса Србија на размеђи векова (1878–1918): Јелена Кујунџић, Јелена Лубарда Месић, Бранка Трифуновић, Марија Алексић и Оливера Недељковић.

Срећан Осми март, драге даме!

Ви изаберите 3 наслова, а 2 платите, јер најповољнији добијате на поклон. Изабрани поклон наведите у напомени. Акција се односи на све наслове из наше понуде и траје од 1. до 8. марта.

Куповину можете обавити преко сајта и у књижари у Скадарској 45.

Оставите ваш коментар

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу