Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ćir | Lat

Slavimo sa vama Dan žena

VAŽNO NAM JE ŠTO STE TU!

Drage naše dame, vi svakoga dana vodite male i velike borbe i pobeđujete. Želimo vam da istrajete u tome!

Povodom Dana žena Portalibris je za sve ljubitelje knjige pripremio specijalnu akciju 2 + 1: odaberite 3 knjige, a platite samo 2!

Portalibris je uvek poklanjao najveću pažnju srpskim književnicama iz prošlosti, posebno onim manje poznatim i nepravedno zaboravljenim. Naše prve srpske autorke su žene koje su menjale svet, putovale same uoči svetskih ratova, menjale pravila, borile se za obrazovanje i prava Srpkinja, tražile svoje mesto u književnosti među dominantnim muškim autorima. One su utirale put ženama u srpskoj književnosti, začetnice su feminizma na našim prostorima, borci za prava i obrazovanje žena. U okviru edicije Otrgnuto od zaborava čitajte: Milicu Janković, Jelenu Dimitrijević, Ljubicu Radoičić, Danicu Marković, Milicu Stojadinović Srpkinju, Draginju Dragu Gavrilović i Anđeliju Lazarević.

Odskora su u Portalibrisu dostupna dela jedne od najpopularnijih i najvoljenijih književnica između dva svetska rata – Milice Jakovljević Mir-Jam!

U danu kada slavimo hrabrost, odlučnost, istrajnost i upornost žena skrećemo vam pažnju i na savremene autorke, koje danas uspešno doprinose razvoju novih pravaca u književnosti: Mariju Milojević, Zoranu Kokir, Zoranu Manić, Jelenu Bogavac, Mirjanu Uzelac, Jovanu Ristić i mnoge druge.

Raduje nas što veliki broj žena učestvuje na sada već tradicionalnom Portalibrisovom literarnom konkursu, tako da su dame pobednice prošlogodišnjeg konkursa Srbija na razmeđi vekova (1878–1918): Jelena Kujundžić, Jelena Lubarda Mesić, Branka Trifunović, Marija Aleksić i Olivera Nedeljković.

Srećan Osmi mart, drage dame!

Vi izaberite 3 naslova, a 2 platite, jer najpovoljniji dobijate na poklon. Izabrani poklon navedite u napomeni. Akcija se odnosi na sve naslove iz naše ponude i traje od 1. do 8. marta.

Kupovinu možete obaviti preko sajta i u knjižari u Skadarskoj 45.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu