Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PORTALIBRIS NA SAJMU 2017.

PORTALIBRIS NA SAJMU 2017.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu izdavačka kuća Portalibris će kao i svake godine obradovati čitaoce popustima i poklonima.Uz svaku kupljenu knjigu dobijaće se jedna knjiga na poklon,a svi naslovi biće na sajamskom popustu do 90%..

Portalibris će predstaviti svoju ediciju Otrgnuto od zaborava i u njoj dela mnogih domaćih klasika koji su nažalost zaboravljeni: romane Lazara Komarčića i među njima prvi srpski roman fantastike: Jedna ugašena zvezda, reizdat nakon 115 godina,  knjige  Dragiše Vasića koje nisu reizdavane pedeset godina i više,  najstariju  dramu fantastike na svetu Dragutina Ilića:Posle milijon godina, dnevnik Pere Todorovića, i tako dalje.

U ediciji Lektire mladi čitaoci i ljubitelji klasika pronaći će kultna dela domaćih pisaca, knjige opremljene slikom autora i biografijom.

Kada su u pitanju domaći autori, i ove godine dominiraće žanrovska književnost.

Miloš Petković  Veštica iz Strašilova

Najmlađi domaći pisac fantastike Miloš Petković predstaviće svoju novu knjigu Veštica iz Strašilova. Triler sa elementima fantastike čija se radnja dešava u Jugoslaviji osamdeseth.

Osamdesete. Župsko vinogorje podno Kopaonika i napuštena sela u poljanama. Botunja, Pokrep… Strašila među čokotima i sjaj oka zveri što vreba iz tame…

Verica Vinsent Kol,Smrt na oltaru, Malteška misterija

Verica Vinsent Kol, najpoznatija dama u svetu krimi trilera ove godine predstavlja svoju novu knjigu Smrt na oltaru, Malteška misterija.

Telo osamnaestogodišnjeg Vuka Jankovića, sa bodežom zabijenim u srce i krvlju iscrtanim tajanstvenim simbolima, nađeno je na oltaru Taršin templa, jednog od malteških preistorijskih hramova. Vukov najbolji drug Stefan Gazivoda, Maltežanin po majci, na čiji je poziv Vuk došao da provede leto na Malti, u isto vreme nestaje…

Zoran PetrovićPraznik zveri, Grehovi alijanse.

Leto 1332. Druga godina otkako je nadbiskup Aldvin napao zamak Elc. Opsada i dalje traje, zalihe su pri kraju, a branioci i vođe troporodične alijanse – Zlatnog zmaja, Srebrnog lava i Bivoljih rogova nalaze se na životnoj prekretnici..

Godina je 1996. Nakon internet pretrage, Filip Kenih nailazi na slike srednjovekovnog zamka Elc i na ime vlasnice Angelike Ruben…

 Ivan Drajzl Vinča, Tajna Kurgana

Nastavak prvog avanturističkog romana o vinčanskoj kulturi: Vinča, Znamenje bogova zove se Tajna Kurgana. 

Nošeni vetrom sa istoka, Jahači zveri dolaze…

Dragana Ćosić i Aleksandra Savić:  Loza Pelina: Magla

Već tradicionalno Portalibris otkriva nove talente, pa će predstaviti pobednički roman ovogodišnjeg konkursa Vrata knjige 2017. Loza Pelina: Magla Dragane Ćosić i Aleksandre Savić.

Život glavne junakinje, Andrijane Pelin, prikazan je kroz sećanja njene najbolje prijateljice Jasmine. Ona već pet godina obilazi grob svoje pokojne drugarice. Kroz ispovest Andrijaninog muža Milana, Jasmina saznaje da je on silovao svoju suprugu i da je on samo Veljkov otac. Blizanci nisu njegova deca. Čak ni Andrijana jedno vreme ne zna ko je Viktorov i Viktorijin otac. Njoj su brisana sećanja radi njene sopstvene bezbednosti…

Veroslav Rančić, Kontrolisanje javnosti

Ttriler čija je radnja smeštena na naše prostore, i koja govori o aktuelnom problemu: medijskom uticaju na javnost. Svojim britkim perom Rančić još jednom uspeva da uz dinamičnu priču govori o fenomenima naše stvarnosti.

Slavica Mastikosa, Zakon srca i Međaši savesti

Slavica Mastikosa, nagrađivana autorka porodičnih romana povezanih sa istorijskim previranjima na našim prostorima, ove godine predstavlja nova izdanja svojih knjiga Zakon srca i Međaši savesti.

Međaši savesti

Sećanja i uspomene nisu samo ono što je ostalo iza nas, prošlost nas vuče sebi što više pokušavamo da odmaknemo ka budućnosti – to je skoro osnovna kob svih likova ove proze.

Zakon srca

Narator Lepojka Klajn „ispričaće svoju muku”, dramu svog života, koja istrajava u ideji da na svet donese dete supruga koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, posredstvom vantelesne oplodnje…

Promocije i druženje sa piscima 

Pisci Portalibrisa, kao i svake godine družiće se sa čitaocima na Sajmu knjiga u Beogradu. U ponedeljak 23.oktobra u Sali Borislav Pekić u 13h održaće se promocija  romana Praznik zveri, Grehovi alijanseZorana Petrovića  a tom prilikom biće predstavljena i pobednička knjiga konkursa Vrata knjige 2017.: Loza Pelina, Magla, Dragane Ćosić i Aleksandre Savić.

U petak 27.oktobra u Sali Vasko Popa u 13h Portalibris će promovisati dva najvažnija ovogodišnja žanrovska izdanja afirmisanih pisaca: Veštica iz Strašilova Miloša Petkovića i Smrt na oltaru, malteška misterija, krimi – triler Verice Vinsent Kol. Biće reči i o nastavku avanturističkog serijala o vinčanskoj kulturi Ivana Drajzla: Vinča, Tajna Kurgana.

Takođe u petak na štandu Uprave za saradnju sa dijasporom u 13 i 45 Slavica Mastikosa će predstaviti svoja dva reizdata romana Zakon srca i Međaši savesti.

Nakon obe promocije autori će nastaviti druženje sa čitaoocima na štandu u neformalnoj atmosferi.

Specijalni gost na štandu biće blogerka Rokselana, stručna za žanrovsku i istorijsku književnost koja će učestvovati u prodaji, preporučivati knjige čitaocima, pomagati im da odaberu naslove za poklon dragoj osobi…

I drugi Portalibrisovi pisci gostovaće na štandu gde će određenih dana potpisivati primerke svojih  knjiga, evo i rasporeda:

PONEDELJAK, 23. oktobar:

*od  14h Zoran Petrović, Dragana Ćosić I Aleksandra Savić

UTORAK 24. oktobar

*od 12h Mina Todorović

*od 12h Ivan Branković

*od 14h Ivan Branković

SREDA 25. oktobar

*od 16h Veroslav Rančić

ČETVRTAK 26.oktobar

*od 16h Miloš Petković, , Verica Vinsent Kol

*od 17 I 30 Nebojša Petković

PETAK 27.oktobar:

*od 14h Miloš Petković I Verica Vinsent Kol, Zoran Petrović

SUBOTA 28.oktobar

*od 14h: Ivan Branković, Ivan Drajzl, Miloš Petković, Nebojša Petković, Zoran Petrović, Verica Vinsent Kol, Danica Bogojević, Mirjana Uzelac, Dragana Ćosić , Aleksandra Savić , Danica Bogojević , Slavica Mastikosa

NEDELJA 29.oktobar:

* od 14h Slavica Mastikosa

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu