Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom 70 godina od smrti velike srpske književnice Milice Jakovljević Mir-Jam izdavačka kuća Portalibris objavila je njena celokupna dela u trinaest knjiga:

Romani:

Zbirke priča:

Popularnost koju je Mir-Jam imala kod čitalačke publike između dva rata bila je bez premca za bilo koju spisateljicu pre, ali i dugo posle Drugog svetskog rata. Zapravo, čini se da ni danas nijedna srpska spisateljica nije poznata kao što je poznata Mir-Jam, te se njen uticaj može meriti sa onim koji je imala svojevremeno Džejn Ostin, ili danas Danijela Stil ili Elena Ferante.

Pišući o građanskoj klasi u njenom nastajanju u Kraljevini Jugoslaviji, o njenim idealima, moralu, običajima, trendovima, o njenoj svakodnevici, Mir-Jam stvara osnovu popularne kulture u kojoj su sebe prepoznavale i i danas se prepoznaju brojne čitateljke.

Sve knjige Mir-Jam možete nabaviti onlajn poručivanjem na sajtu portalibris.rs ili u našoj knjižari u Skadarskoj 45.

Ne propustite specijalan popust na ceo komplet, te umesto ­­­12.144, platite samo 7.300 dinara! Akcija važi do 9. januara 2023. godine.

Moguća je i kupovina pojedinačnih naslova.

Neka se na vašim policama ponovo nađe mesta za ovu spisateljicu, čija je proza obeležila period između dva svetska rata!

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu