Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

70 GODINA OD SMRTI MIR-JAM

Povodom 70 godina od smrti velike srpske književnice Milice Jakovljević Mir-Jam izdavačka kuća Portalibris objavila je njena celokupna dela u trinaest knjiga:

Romani:

Zbirke priča:

Popularnost koju je Mir-Jam imala kod čitalačke publike između dva rata bila je bez premca za bilo koju spisateljicu pre, ali i dugo posle Drugog svetskog rata. Zapravo, čini se da ni danas nijedna srpska spisateljica nije poznata kao što je poznata Mir-Jam, te se njen uticaj može meriti sa onim koji je imala svojevremeno Džejn Ostin, ili danas Danijela Stil ili Elena Ferante.

Pišući o građanskoj klasi u njenom nastajanju u Kraljevini Jugoslaviji, o njenim idealima, moralu, običajima, trendovima, o njenoj svakodnevici, Mir-Jam stvara osnovu popularne kulture u kojoj su sebe prepoznavale i i danas se prepoznaju brojne čitateljke.

Sve knjige Mir-Jam možete nabaviti onlajn poručivanjem na sajtu portalibris.rs ili u našoj knjižari u Skadarskoj 45.

Ne propustite specijalan popust na ceo komplet, te umesto ­­­12.144, platite samo 7.300 dinara! Akcija važi do 9. januara 2023. godine.

Moguća je i kupovina pojedinačnih naslova.

Neka se na vašim policama ponovo nađe mesta za ovu spisateljicu, čija je proza obeležila period između dva svetska rata!

Ostavite vaš komentar

Your subscription could not be saved. Please try again.
Uspešno ste se prijavili.
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu