Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Порталибрис слави са вама рођендан Милутина Ускоковића!

 

Милутин Ускоковић рођен је 16. јуна 1884. године у Ужицу. Писац је романа Чедомир Илић, који је најавио модерну прозу у српској књижевности. Иако је имао тешко детињство, обележено сиромаштвом, колико је желео да улаже у своје образовање говори чињеница да је морао ићи пешке од Ужица до Београда након завршене основне школе и првих шест разреда у гимназији.

Поред романа  Дошљаци и Чедомир Илић, објавио је још три књиге: Под животом, Кад руже цветају, Vitae fragmenta. Лајтмотив који нас асоцира на Ускоковићево књижевно стваралаштво, и њега самог, јесте слика Београда на граници два века и дошљака који покушавају да пронађу свој идентитет у престоници, стецишту различитих политичких дешавања и интелектуалаца. Јунаци су му жељни успеха, али их прати осећај несигурности и неуклопљености у средини која их окружује.

У име обележавања рођендана Милутина Ускоковића, Порталибрис вас позива да осетите дух тог времена и не пропустите прилику да читате његове ванредне романе, који ће бити на акцији од 14. до 20. јуна!

Оставите ваш коментар

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу