Порталибрис слави са вама рођендан Милутина Ускоковића!

 

Милутин Ускоковић рођен је 16. јуна 1884. године у Ужицу. Писац је романа Чедомир Илић, који је најавио модерну прозу у српској књижевности. Иако је имао тешко детињство, обележено сиромаштвом, колико је желео да улаже у своје образовање говори чињеница да је морао ићи пешке од Ужица до Београда након завршене основне школе и првих шест разреда у гимназији.

Поред романа  Дошљаци и Чедомир Илић, објавио је још три књиге: Под животом, Кад руже цветају, Vitae fragmenta. Лајтмотив који нас асоцира на Ускоковићево књижевно стваралаштво, и њега самог, јесте слика Београда на граници два века и дошљака који покушавају да пронађу свој идентитет у престоници, стецишту различитих политичких дешавања и интелектуалаца. Јунаци су му жељни успеха, али их прати осећај несигурности и неуклопљености у средини која их окружује.

У име обележавања рођендана Милутина Ускоковића, Порталибрис вас позива да осетите дух тог времена и не пропустите прилику да читате његове ванредне романе, који ће бити на акцији од 14. до 20. јуна!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *