Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Овог викенда у Нишу: ТолкиНиш 2018.

Иако се у свету, а одскора и у Београду практикују фестивали фантастике, недостајао је И један овакав догађај у Нишу – одакле иначе потиче доста стваралаца из области фантастике. Овог викенда, 14. и 15. априла у Нишком културном центру, у организацији удружења љубитеља фантастике Ордо Драцониш и НКЦ-а одржаће се први фестивал фантастике, под називом ТолкиНиш 2018..
Важно место заузеће представљање домаћих аутора фантастике међу којима доминирају Порталибрисови писци. Своје ставове и искуства изнеће аутори Небојша Петковић( футуристичка епска фантастика Последњи град), Иван Бранковић ( СФ фантастика Прометејев дневник И Пројекат Херкулес), Милош Петковић, најмлаћи И најплоднији писац фантастике који је И у организацији фестивала.
На фестивалу ће у оквиру музејске поставке бити представљена реиздања наших првих дела у жанру фантастике Лазара Комарчића и Драгутина Илића. Фестивал ће током оба дана бити отворен од 11 до 22 часа, а обухватиће и бројне креативне радионице, трибине, предавања, базар фантастике, као и играње друштвених игара у Гоблин кутку и пројекције филмова изненађења на крају сваког дана. Фестивал ТолкиНиш обухватиће све гране културе у којима је фантастика заступљена, као и уметнике из света књижевности, стрипа, илустрације, костимографије, цосплаy-а, филма и друге.

Оставите ваш коментар

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу