Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ćir | Lat

Ovog vikenda u Nišu: TolkiNiš 2018.

Iako se u svetu, a odskora i u Beogradu praktikuju festivali fantastike, nedostajao je I jedan ovakav događaj u Nišu – odakle inače potiče dosta stvaralaca iz oblasti fantastike. Ovog vikenda, 14. i 15. aprila u Niškom kulturnom centru, u organizaciji udruženja ljubitelja fantastike Ordo Draconiš i NKC-a održaće se prvi festival fantastike, pod nazivom TolkiNiš 2018..
Važno mesto zauzeće predstavljanje domaćih autora fantastike među kojima dominiraju Portalibrisovi pisci. Svoje stavove i iskustva izneće autori Nebojša Petković( futuristička epska fantastika Poslednji grad), Ivan Branković ( SF fantastika Prometejev dnevnik I Projekat Herkules), Miloš Petković, najmlaći I najplodniji pisac fantastike koji je I u organizaciji festivala.
Na festivalu će u okviru muzejske postavke biti predstavljena reizdanja naših prvih dela u žanru fantastike Lazara Komarčića i Dragutina Ilića. Festival će tokom oba dana biti otvoren od 11 do 22 časa, a obuhvatiće i brojne kreativne radionice, tribine, predavanja, bazar fantastike, kao i igranje društvenih igara u Goblin kutku i projekcije filmova iznenađenja na kraju svakog dana. Festival TolkiNiš obuhvatiće sve grane kulture u kojima je fantastika zastupljena, kao i umetnike iz sveta književnosti, stripa, ilustracije, kostimografije, cosplay-a, filma i druge.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu