Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EKSKLUZIVNO: Novi triler Mirjane Uzelac u prodaji!

 

Džokerov usud je roman koji sudi.

Ubica koga javnost naziva Džokerom jer oslikava lica svojih žrtava kao lice Džokera dovešće junake romana, kao i same čitaoce, u poziciju porote. Za mnoge će motiv Džokerovih ubistava biti opravdan.

Kakav je to svet u kome su ljudski život, ljudsko telo, rođenje, smrt dovedeni do apsurda.

Smrt trudnice i njene bebe, završen bez epiloga koji bi podrazumevao presudu i kaznu vinovnika, pokrenuće vrtlog ubistava.

U slučaj su upleteni mnogi: od lekara, pogrebnika, sudije, advokata, vlasnika noćnog kluba, pa sve do poznatog tenisera.

Žižak u neprozirnom mraku oličen je u likovima sveštenika, oca Spasoja i oca Luke, koji poput lučonoša pokušavaju da pomognu  nesrećnicima kojima život nije dao nikakvu šansu sem da budu zločinci ili žrtve.

Roman Džokerov usud je uzbudljiv, napet, slojevit, filmičan, pun neočekivanih obrta te britkih dijaloga prožetih u pojedinim delovima spontanim humorom.

Roman o tragičnim sudbinama, o nepravdi,  o ljudskom talogu koji nezadrživo izbija na površinu izazivajući  teskobu i strah od svog zla koji nas okružuje.

Ovo je treći roman Mirjane Uzelac. Roman Ko su ti Nadrljanski? bio je proglašen za najbolji debitantski roman izdavačke kuće Arte iz Beograda, a roman Žiži u izdanju izdavačke kuće Portalibris iz Beograda za najbolji tinejdžerski roman na konkursu Vrata knjige.

Roman Džokerov usud možete nabaviti u našoj knjižari u Skadarskoj ulici br. 45 u Beogradu ili preko sajta portalibris.rs i to po sniženoj ceni.

Ostavite vaš komentar

Your subscription could not be saved. Please try again.
Uspešno ste se prijavili.
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu