Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Одржана промоција романа „Пластелин” Ивана Ђурђевића у Београду

У четвртак, 7. октобра 2021. године, одржана је промоција романа Пластелин Ивана Ђурђевића у Београду. О ауторовом првенцу су, поред њега, говорили и новинар Петар Пеца Поповић, новинар Татјана Њежић и Алекса Васовић, дизајнер корице овог романа.

Фото: РАС / Снежана Крстић

Иван је открио публици чиме је био инспирисан да напише свој први роман, који представља, како сам каже, „везу између прљавог, поквареног, корумпираног и манипулативног система и уплашеног, необразованог, необавештеног и слабомислећег појединца, која је темељ функционисања нижеразредних друштава. Пластелин је критика и таквог система и таквог појединца.”

Публика је уживала ове вечери на Коларцу слушајући Пецу Поповића, који је, надахнут Пластелином, искористио прилику да проговори о метафоричној употреби наслова романа, која сугерише на данашњи систем и свеобухватну „пластелинизацију” друштва. Татјана Њежић се придружила Поповићевим похвалама и позитивној критици упућеној Пластелину, док је Алекса Васовић исказао своје задовољство тиме што је дизајном корица успео да употпуни целокупну вредност овог несвакидашњег трилера.

Сабирајући доживљаје, Ђурђевић каже: „Ипак, од самог почетка схватили смо да заправо причамо о нама, о свету по чијим правилима живимо, о друштву чијем посрнућу сведочимо, о систему чијим се таоцима осећамо, о неправдама које нас муче и боле, о слободи којој тежимо. И тако је Пластелин, као дух из боце, изашао из корица и наставио да живи и ван својих 213 страна.”

Охрабрен утисцима и одјеком Пластелина међу читалачком публиком, аутор је истакао да пише нову књигу и да се нада још оваквим успешним књижевним дружењима и промоцијама.

Да подсетимо, Пластелин можете пронаћи на сајту Порталибриса и могућа је онлајн куповина.

Оставите ваш коментар

0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу