Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Одржана промоција романа „Пластелин” Ивана Ђурђевића у Београду

У четвртак, 7. октобра 2021. године, одржана је промоција романа Пластелин Ивана Ђурђевића у Београду. О ауторовом првенцу су, поред њега, говорили и новинар Петар Пеца Поповић, новинар Татјана Њежић и Алекса Васовић, дизајнер корице овог романа.

Фото: РАС / Снежана Крстић

Иван је открио публици чиме је био инспирисан да напише свој први роман, који представља, како сам каже, „везу између прљавог, поквареног, корумпираног и манипулативног система и уплашеног, необразованог, необавештеног и слабомислећег појединца, која је темељ функционисања нижеразредних друштава. Пластелин је критика и таквог система и таквог појединца.”

Публика је уживала ове вечери на Коларцу слушајући Пецу Поповића, који је, надахнут Пластелином, искористио прилику да проговори о метафоричној употреби наслова романа, која сугерише на данашњи систем и свеобухватну „пластелинизацију” друштва. Татјана Њежић се придружила Поповићевим похвалама и позитивној критици упућеној Пластелину, док је Алекса Васовић исказао своје задовољство тиме што је дизајном корица успео да употпуни целокупну вредност овог несвакидашњег трилера.

Сабирајући доживљаје, Ђурђевић каже: „Ипак, од самог почетка схватили смо да заправо причамо о нама, о свету по чијим правилима живимо, о друштву чијем посрнућу сведочимо, о систему чијим се таоцима осећамо, о неправдама које нас муче и боле, о слободи којој тежимо. И тако је Пластелин, као дух из боце, изашао из корица и наставио да живи и ван својих 213 страна.”

Охрабрен утисцима и одјеком Пластелина међу читалачком публиком, аутор је истакао да пише нову књигу и да се нада још оваквим успешним књижевним дружењима и промоцијама.

Да подсетимо, Пластелин можете пронаћи на сајту Порталибриса и могућа је онлајн куповина.

Оставите ваш коментар

Купон не важи за књиге које су већ на специјалним акцијама
Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу