Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Održana promocija romana „Plastelin” Ivana Đurđevića u Beogradu

Održana promocija romana „Plastelin” Ivana Đurđevića u Beogradu

U četvrtak, 7. oktobra 2021. godine, održana je promocija romana Plastelin Ivana Đurđevića u Beogradu. O autorovom prvencu su, pored njega, govorili i novinar Petar Peca Popović, novinar Tatjana Nježić i Aleksa Vasović, dizajner korice ovog romana.

Foto: RAS / Snežana Krstić

Ivan je otkrio publici čime je bio inspirisan da napiše svoj prvi roman, koji predstavlja, kako sam kaže, „vezu između prljavog, pokvarenog, korumpiranog i manipulativnog sistema i uplašenog, neobrazovanog, neobaveštenog i slabomislećeg pojedinca, koja je temelj funkcionisanja nižerazrednih društava. Plastelin je kritika i takvog sistema i takvog pojedinca.”

Publika je uživala ove večeri na Kolarcu slušajući Pecu Popovića, koji je, nadahnut Plastelinom, iskoristio priliku da progovori o metaforičnoj upotrebi naslova romana, koja sugeriše na današnji sistem i sveobuhvatnu „plastelinizaciju” društva. Tatjana Nježić se pridružila Popovićevim pohvalama i pozitivnoj kritici upućenoj Plastelinu, dok je Aleksa Vasović iskazao svoje zadovoljstvo time što je dizajnom korica uspeo da upotpuni celokupnu vrednost ovog nesvakidašnjeg trilera.

Sabirajući doživljaje, Đurđević kaže: „Ipak, od samog početka shvatili smo da zapravo pričamo o nama, o svetu po čijim pravilima živimo, o društvu čijem posrnuću svedočimo, o sistemu čijim se taocima osećamo, o nepravdama koje nas muče i bole, o slobodi kojoj težimo. I tako je Plastelin, kao duh iz boce, izašao iz korica i nastavio da živi i van svojih 213 strana.”

Ohrabren utiscima i odjekom Plastelina među čitalačkom publikom, autor je istakao da piše novu knjigu i da se nada još ovakvim uspešnim književnim druženjima i promocijama.

Da podsetimo, Plastelinmožete pronaći na sajtu Portalibrisa i moguća je onlajn kupovina.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu