Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dajana Gabaldon (Diana Gabaldon)

Dajana Gabaldon je diplomirani zoolog, magistar biologije mora i doktor ekologije. Rođena 11. januara 1952. Mnoge godine je provela kao univerzitetski profesor pre nego što se okrenula pisanju. S porodicom živi u Skotsdejlu u Arizoni. www.dianagabaldon.com

Dajana Gabaldon je nepoznata našoj široj čitalačkoj publici. Ova američka spisateljica meksičko-engleskog porekla je uspeh postigla knjigama iz serije Tuđinka.

Njene knjige je žanrovski teško klasifikovati jer sadrže elemente ljubavnih, istorijskih i naučno fantastičnih (u formi putovanja kroz vreme) romana. Prve spisateljske radove je objavljivala na CompuServeovom spisateljskom forumu. Povoljna reakcija drugih članova ovog foruma ubedila ju je da dovrši i objavi prvu knjigu iz serije Tuđinka.

Druga serija njenih knjiga je o lordu Džonu, koja je u stvari izrasla iz sporednih likova knjiga o Tuđinki.

Pored nagrade Quill za 2006 u kategoriji SF/fantazija/horor, gde su čitaoci glasove dali njoj ispred Stivena Kinga, Džordža R. R. Martina, Kejt Mos i Kita Donahjua, dobitnica je i internacionalne nagrade Corine za 2006 koju dodeljuju čitaoci širom sveta glasanjem preko veb prezentacije nemačkog izdavača Weltbild. Nagrada se dodeljuje u više kategorija, a među ovogodišnjim dobitnicima je i takvo ime kao što je Kazuo Išiguro.

Knjige autora

Kupon ne važi za knjige koje su već na specijalnim akcijama
Your subscription could not be saved. Please try again.
Uspešno ste se prijavili.
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu