Zlatno runo i Tolkindan

U subotu će u Kučevu Portalibrisovi pisci fantastike: MIloš Petković, Ivan Drajzl, Ivan Branković I Danica Bogojević učestvovati na svečanoj promociji zbirke fantastičnih priča: Zlatno Runo čiji je urednik jedan od autora – mladi Miloš Petković, a predgovor izdanju napisao je Matija Bećković. Pored pomenutih pisaca svojim pričama u zbirci su zastupljeni i Nebojša Petković, Zoran Petrović, Jovana Ristić, ali oni neće biti u prilici da prisustvuju tom događaju zbog priprema za Tolkindan koji se održava već sutradan u nedelju, u Beogradu.

Taj popularni festival fantastike koji se održava 28.maja u Božidarcu okupiće ljubitelje igara, kospleja, filmova I knjiga žanra fantastike,  pa će na Portalibrisovom štandu biti pisci koji će se družiti sa posetiocima – i to: Ivan Branković (Prometejev dnevnik i Projekat Herkules), Danica Bogojević(Tajna iskre), Nebojša Petković (trilogija Poslednji grad), Jovana Ristić (Ravijojla, Veliko proročanstvo), Mirjana Uzelac (Žiži) kao i  Zoran Petrović (Praznik zveri) koji će svečano otvoriti ovaj događaj u 17h i najaviti drugu knjigu svog serijala Praznik zveri u izdanju Portalibrisa.

Biće to prilika za čitaoce da otkriju ponešto o daljoj sudbini Petrovićevih junaka –  da se zainteresuju za intrigantan i zanimljiv nastavak sage koji je u pripremi.

Pobednici takmičenja i kvizova na Tolkindanu biće nagrađeni najaktuelnijim Portalibrisovim knjigama  pomenutih domaćih pisaca fantastike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *