“Zlatna značka” za Slavicu Mastikosu

Portalibrisova spisatejica Slavica Mastikosa dobitnica je priznanja “Zlatna značka” koju dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova (Uprava za saradnju s dijasporom I Srbima u region, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture  I informisanja Vlade Republike Srbije). U pitanju je nagrada koja se dodeljuje od 1976.godine za nesebičan, predan i dugotrajan rad u oblasti kulture.

Spisateljica Slavica Mastikosa zaslužuje ovu nagradu kao autor sjjanih romana „Tri hleba nasušna“ i „Tri hleba nasušna na polici vremena“ (koja govore o istorijskim događajima na našim prostorima i njihovom snažnom uticaju na porodice, obične ljude i njihove živote),  a uskoro će joj se u izdanju Portalibrisa pojaviti i drugi romani.

Važno je naglasiti da  pored stvaralačkog posla Mastikosa je i na dužnosti koordinatora društva Sedmica (Udruženje književnika u dijaspori) u komunikaciji sa maticom te se bavi priređivanjem mnogih kulturnih dešavanja kod nas i u svetu za šta je danas potrebno mnogo truda i volje.

Priznanja će biti uručena na svečanosti koja će se održati u sredu 10.maja 2017. godine u 12h u Narodnom pozorištu u Beogradu na sceni  “Raša Plaović”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *