Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Umetničke veštine za sve

Umetničke veštine za sve

Škole često ne daju dovoljno prostora da mladi ljudi razviju svoje umetničke sposobnosti i veštine. Takođe, puno je talentovanih među poslovnim zaposlenim ljudima, koji i dalje gaje ljubav prema kreativnom stvaranju.

Kao pomoć školarcima za savlađivanje gradiva iz različitih predmeta, posebno razvoj umetničkih veština kod nadarenih uskoro započinje sa radom niz prilagođenih tečajeva i radionica u organizaciji Udruženja nastavnika „Dositej Obradović”, kojima će svoje znanje ponuditi renomirani profesori i umetnici.
Kreativno pisanje

Portalibrisova spisatejica Jovana Ristić učestvovaće u radionici kreativnog pisanja u okviru koje će sa polaznicima raditi na modernim formama pisanja: od kratke price, preko gradskih tema, karakterizacije junaka govorom u slengu, fleš-bek pripovedanja, do avatar tehnike i „rez“ formi. U okviru svojih časova izneće iskustva iz sveta izdavaštva gde je zaposlena već osam godina, a sa zainteresovanima baviće se i PR metodama i javnim nastupom u medijima i na događajima – veštinama ključnim za marketing u umetnosti, što je trenutno njena profesionalna praksa i struka.

Veštinu pisanja će pored nje predavati professor Rastko Jeftović i Gordana Milićević.

Glumačku radionicu vode glumci Andrej Šepetkovski,Milena Predić i Ljuba Manasijević.

Plesni studio: Vesna Baaij i Natalija Jevtović;

Muzika: Zoran Sve Jovanović i Ljuba Manasijević;

Vizuelne umetnosti: Goran Ostojić Vid, Nebojša i Milica Rakonjac;

Polaznici mogu da budu svih doba od 5 do 75 godina, i biće raspoređebni u grupe. Nastava započinje čim se formiraju grupe, krajem januara ( ili početkom februara) I Green house (Dr Dragoslava Popovića 22)  održavaće se u UK „Palilula“, KUD „Dukat“ na Zvezdari(Bulevar kralja Aleksandra 323) a prijave se vrše putem telefona: 062 647 877 i 064 9352055.

Programi će uključiti nadogradnju na školska znanja, otkrivanje tajni umetničkog rada, upućivanje u moderne tendencije i primenu umetničkih veština u svakodnevnom životu i poslovnom svetu: u marketingu, advertajzingu, javnom nastupu, ličnoj prezentaciji, šou biznisu,

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu