Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Tuneli“, „Francuskinje“ i „Sećanja na Džona Lenona“

„Tuneli“, „Francuskinje“ i „Sećanja na Džona Lenona“

U okviru 52. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, u sali za promocije Borislav Pekić, Portalibris je predstavio tri nova izdanja: „Tuneli“, „Francuskinje za sva godišnja doba“ i „Sećanja na Džona Lenona“. U ime izdavača se obratila Dubravka Dragović.-Šehović, urednik.

„Tuneli“ predstavljaju avanture 14-godišnjeg dečaka, arheologa Vilija, koji će otkriti čudesni svet u podzemlju Londona. Autori (Roderik Gordon i Brajan Vilijams) su samo za svoju ideju dobili 500.000 funti i pravo na objavljivanje svog romana na 15 jezika. Izdavač koji je prvi objavio romane o Hariju Poteru veruje da će „Tuneli“ nadmašiti njihovu popularnost i osvojiti milione čitalaca širom sveta. O knjizi je govorila Vesna Stamenković, prevodilac.

Nastavak planetarnog hita „Francuskinje se ne goje“ Mirej Đulijano, „Francuskinje za sva godišnja doba“ izazvalo je veliko interesovanje među čitateljkama. Mnogo recepata i proverenih saveta za zdraviji i kvalitetniji život – znalački odabir vina, sireva, oblačenje shodno prilici i pravilno aranžiranje cveća samo su neke stvari koje Mirej predstavlja na zanimljiv način. Francuskinje uspevaju da svoj ritam savršeno uklope sa smenom godišnjih doba, a ova knjiga će Vam reći kako. Knjigu je predstavila prevodilac Emina Pavlović.

„Sećanja na Džona Lenona“, koga nije potrebno predstavljati, uredila je Joko Ono. O Džonu govore Mik Džeger, Igi Pop, Elton Džon i mnogi drugi, evocirajući svoja sećanja na velikog rokera i kantautora. Joko između ostalog kaže „Kao sto je Džon imao običaj da kaže nakon naših uspešnih projekata – moraćemo da ponovimo. Hvala vam, prijatelji moji, što i dalje čuvate ove uspomene i što ste ih podelili sa nama, i, naročito, sa mnom. Ja sam zbog toga srećna žena.“ Knjiga sadrži sjajne fotografije iz albuma Joko, do sada ne objavljene u javnosti. Obavezno štivo za sve poštovaoce Lenona, Bitlsa i roka uopšte. O knjizi je govorio docent Aleksandar Janković.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu