Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Izdavačka kuća Portalibris već postaje prepoznatljiva po svojoj ediciji „Otrgnuto od zaborava”. Vraćajući srpske pisce koji su nepravedno zaboravljeni, naišli smo i na one koji su ostali na rubu književnosti zbog svojih političkih stavova i ideja.

U tribini pod nazivom „Politički disidenti u srpskoj književnosti – da li politički izbor pisca sme uticati na književnu recepciju i pamćenje?” pokušaćemo da studentima političkih nauka približimo ove autore, podstrekujući i njih da nam daju svoja mišljenja o ovoj temi. Predstavnici Portalibrisa govoriće o Dragiši Vasiću, Grigoriju Božoviću, Stojanu Živadinoviću i Peri Todoroviču.

Pored zanimljivih biografija pisaca, Portalibris će se na samoj tribini osvrnuti i na značaj zaboravljene književne zaostavštine ovih pisaca, koja je ujedno i vrlo značajna za predmet studiranja na ovom fakultetu.

Tribina će se održati u četvrtak, 28. novembra, u sali 3 Fakulteta političkih nauka, i na njoj će govoriti urednica Portalibrisa Jovana Ristic i lektor i PR ove izdavačke kuće Bojana Vukojičić.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu