Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Svečano otvoren Klub Galerije čokolade

Svečano otvoren Klub Galerije čokolade

U utorak 11. oktobra u Galeriji čokolade Premier okupili su se mnogi sladokusci, kao i ljubitelji knjiga (posebno knjiga o čokoholičarkama), pa je u svečanoj atmosferi beleženo osnivanje humanitarnog Kluba Galerije čokolade. Ideja za ovakav klub javila se mnogo ranije, kada je započeta saradnja izdavačke kuće Portalibris i Galerije čokolade Premijer vezana za knjigu „Klub ljubitelja čokolade, čokoholičarka i drugarice”. Tom prilikom su se pomenute kuće saglasile da na našim prostorima ne postoji nijedan klub ljubitelja slatkiša i da ga treba oformiti, ali tako da, osim uživanja u poslasticama, članovi tog kluba imaju plemenite ciljeve. Vremenom je odlučeno da se zamisao ostvari, a sve to podržale su ličnosti iz sveta poznatih koje su se pridružile Klubu Galerije čokolade obećavši da će pokušati, da zaslade život onima kojima je to najpotrebnije.

Pred okupljenom publikom Galerija čokolade Premier i Portalibris su se predstavili, govorili o svojim dosadašnjijm humanim aktivnostima, naglasili ciljeve Kluba galerije čokolade, ali su najvili i zajednički nastup na 56. sajmu knjiga u Beogradu. Naime, na tom najvećem domaćem događaju kada je svet knjige u pitanju, Portalibris će predstaviti i čitalačkoj publici ponuditi novo izdanje bestselera „Klub ljubitelja čokolade, čokoholičarka i drugarice” Kerol Metjuz a prvih 200 najbržih čitateljki koje knjigu potraže na štandu Portalibrisa Premier će nagraditi čokoladonim poklonom. Članovi Kluba Galerije čokolade su u okviru programa čitali odlomke iz ove knjige i kao pravi čokoholičari autentično publici prikazali strast prema čokoladi koju gaje junakinje romana. Otkrili su ponešto i o sopstvenom čokoladnom poroku, a sa vidnim entuzijazmom govorili su i o svojoj želji da se priključe humanitarnim aktivnostima. Dobivši počasne pristupnice i pošto su položili slatku zakletvu, postali su članovi humanitarnog Kluba Galerije čokolade.

Milica Milša, koja je sa Portalibrisom već učestvovala u prikupljanju sredstava za potrebe Sigurne kuće, i ovoga puta pokazala se kao osoba predana humanitarnom radu, a priznala je i da teško odloleva čokoladi.

Aca Seltik, kao roditelj čokoholičar rekao je da nije lako uskraćivati mališanima čokoladu, ali da roditelji i deca treba u njoj zajedno da uživaju, naravno, u razumnoj meri. Nadahnuto je pročitao odlomak iz „čokoholičarke” i obećao svesrdnu pomoću u humanitarnim manifestacijama.

Novinarke Tv Avale, Adriana Čortan i Marina Kotevski, razuverile su javnost da javne ličnosti izbegavaju čokoladu. Priznale su da su i same pravi sladokusci, i dale preporuku da se i nakon neumerenog uživanja u slatkišima sve može dovesti u red intenzivnim vežbanjem. Obe mlade dame raduju se saradnji sa Portalibrisom i Galerijom čokolade u humanitarnom radu.

Bilo je reči i o tome koliko je čokolada zdrava, o čemu je iz ugla stručnjaka govorio Saša Plećević, poznatij kao Doktor Filgud. On je objasnio da je ključna reč umerenost. Pomalo čokolade ne škodi nikome, čak je i zdravo, ali se u tom smislu moraju stvoriti dobre navike i disciplina. Doktoru Plećeviću se dopala ideja povezivanja slatkog poroka i humanih ciljeva, pozdravio je inicijativu i obećao da će u narednim aktivnostima učestvovati, posebno zbog toga što je kroz svoj posao naučio koliko je važno da budemo uz one kojima pomoć treba.

Veče je proteklo u druženju, grickanju čokolade i uživanju u inspirativnim odlomcima iz knjige „Klub ljubitelja čokolade, čokoholičarka i drugarice”, a mediji su preneli su vest o ovom događaju i tako skrenuli pažnju javnosti na značaj humanog delovanja u našem društvu Nastanak Kluba Galerije čokolade obeležen je u divnoj atmosferi, ali je to, kako su obećali osnivači i članovi kluba.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu