Stiven Grinblat gostovao u Beogradu

Stiven Grinblat gostovao u Beogradu

Veliki stvaraoci su besmrtni i uvek aktuelni. Tako je i sa Šekspirom. O tom značajnom dramskom piscu napisan je veliki broj knjiga, studija, snimljeno je bezbroj emisija, filmova. Ipak, njegov lik ostaje pomalo tajnovit, a mnogi proučavaoci nastoje da rasvetle detalje vezane za njegov život i delo…

Jedan od najvećih i najznačajnijih svetskih šekspirologa Stiven Grinblat, u okviru projekta „Kardenio“, gostovao je u Beogradu 29. novembra. Ovaj značajni književni proučavalac poznat je domaćoj publici kao autor knjige „Vil iz Stratforda – Kako je Šekspir postao Šekspir“, koju je izdao Portalibris. U pitanju je delo koje je u svetu i kod nas dobilo sjajne kritike i konstantno je na top-listama najtraženijih izdanja.

Svi ljubitelji Šekspira i poznavaoci Grinblatovog rada imali su priliku da prisustvuju njegovom predavanju u Narodnoj biblioteci Srbije na temu „Šekspirova autonomija“ i da pogledaju predstavu „Šekspir: Izgubljeno-nađeno“ u Domu omladine Beograda na kojoj je ovaj istaknuti proučavalac književnosti bio počasni gost.

Iako je Grinbaltova poseta Beogradu završena, njegova knjiga „Vil iz Stratforda – Kako je Šekspir postao Šekspir“ dostupna je u svim dobro snabdevenim knjižarama, uključujući Portalibrisovu u Skadarskoj 45, kao i internet knjižaru www.netknjizara.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *