Roman “Sving” Ruperta Holmsa na rođendanu džeza

Roman zagonetka nagrađivanog autora Ruperta Holmsa, koji nam svedoći o životu džez muzičara i velikih orkestara iz 40-tih godina 20. veka, biće predstavljen 26. februara na proslavi rođendana džeza u Akademiji 28. Ovaj jubilej obeležava se na dan kada je snimljena prva džez ploča davne 1917, a klub Akademije 28 proslavlja i punoletstvo – 18 godina postojanja.

Ljubiteljima džeza sigurno će se dopasti “Sving” – priča o saksofonisti Reju Šervudu, koji upoznaje mladu studentkinju Gejl i taman kada pomisli da zaboravlja tragedije iz svoje prošlosti, prisustvuje samoubistvu jedne žene i biva upleten u mrežu tajni i čudnih međuljudskih odnosa. Pred njim je zagonetka koju mora da reši. U tome se mogu okušati i čitaoci, u čemu im pomaže muzika sa CD-a, koji ide uz ovu knjigu, a sve melodije su blisko povezane sa samom radnjom romana.

Knjiga će začiniti i ulepšati džez veče na kome će nastupiti ,,The Belgrade Dixieland Orchestra” i Jovan Maljoković & Balkan Salsa Bend, a u izložbenom prostoru će biti predstavljena izdanja PGP RTS-a i održavaće se takmičenje za najlepšu rođendansku čestitku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *