Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Promocija Portalibrisovih reizdanja dela Lazara Komarčića

Promocija Portalibrisovih reizdanja dela Lazara Komarčića

Nakon 115 godina konačno je pred čitaocima prva knjiga domaće fantastike : „Jedna ugašena zvezda” Lazara Komarčića, kao i njegovi realistički romani „Jedan razoren um” i „Dva amaneta” koje je u okviru edicije Otrgnuto od zaborava reizdao Portalibris.

U ponedeljak 24. aprila u Tribinskoj Sali Doma omladine, u 19h ova izdanja biće predstavljena u organizaciji Društva ljubitelja fantastike koje i nosi ime tog važnog pisca. Razgovor će voditi Žarko Milićević iz Društva, a učestvovaće glavna urednica Portalibrisa Dubravka Dragović Šehović, i proučavalac Komarčićevog dela, dr Milovan Milović.

Biće reči i o nepravednom zapostavljanju Komarčića i njegovog dela, o prilično naprednom stvaranju ovog pisca i njegovoj mašti zahvaljujući kojoj su neobične stranice tog romana i danas aktuelne.

Treba napomenuti da dva realistička romana ovog autora: „Jedan razoren um” i „Dva amaneta” iako ne spadaju u fantastiku,  pokazuju Komarčićev vanredan pripovedački dar, a naziru se i elemnti misterije, detektivskog romana i td.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu