Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Promocija nastavka epske trilogije „Poslednji grad“: “Rat“

Promocija nastavka epske trilogije „Poslednji grad“: “Rat“

Trilogija „Poslednji grad” Nebojše Petkovića pored reprinta prvog dela („Potraga”) dobila je i drugi nastavak: „Rat” koji se premijerno pojavio na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. Sada će biti upriličena i zvanična promocija ove knjige u sredu 2.12.2015. godine u klubu Danguba, u 20h.  O delu će govoriti glavna urednica izdavačke kuće Portalibris: Dubravka Dragović Šehović, autor, i recezent prvog dela trilogije Aleksandar Petrović Seltik, frontmen grupe Orthodox Celts,  i veliki poznavalac slovenske mitologije. Sem priče o romanu, učesnici ove svojevrsne tribine osvrnuće se i na fenomen distopijskih tema u savremenoj fantastici, kao i na paralele sa trenutkom u kome se nalazimo i posledicama istog po našu budućnost.

 

U pitanju je drugi deo trilogije „Poslednji Grad”, postapokaliptične priče koja se odigrava na našem prostoru u ne tako dalekoj budućnosti. Trilogija „Poslednji Grad”, u sebi povezuje nekoliko popularnih žanrova, ali je najdominantnije izražena crta epske fantastike iako se, suprotno ustaljenim pravilima, odigrava u budućnosti. Naime, perspektiva te budućnosti je najsličnija mračnoj srednjovekovnoj prošlosti u kojoj vladaju ponovo oživljeni paganski kultovi.
Prijatnu klupsku atmosferu, propraćenu književnom diskusijom, čitanjem odabranih odlomaka, video prezentacijama, upotpuniće i specijalni gosti koji će svojom pojavom na autentičan način oživeti neke junake romana.

Portalibrisov niz autora epske fantastike upotpunio je Nebojša Petković a njegova moderna promocija najavljuje nastavak nesvakidašnjih književnih aktivnosti koje omogućavaju književnosti da živi uz nove generacije.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu