Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Promocija Kosingasa u Galeriji 73

Promocija Kosingasa u Galeriji 73

U okviru „Decembarskih dana Čukariceˮ, kojima se obeležava sto godina postojanja ove opštine, u sredu, 7. decembra, u Galeriji 73 održana je manifestacija „Karavan knjiga ili sajam posle sajmaˮ.

Tom prilikom predstavljena je trilogija Kosingas, srpska epska fantastika autora Aleksandra Tešića. Bilo je pre svega reči o slovenskoj mitologiji, a sinkretičnim umetničkim sadržajima posetioci su dobili širu sliku o mogućnostima obrade ove teme kroz savremene umetničke forme.

Autor Aleksandar Tešić opisao je proces nastajanja knjige: svoja istraživanja, inspiraciju, probleme, a najavio je i novi roman, čijji će glavni junak biti Miloš Obilić. Muzičar i novinar Aleksandar Petrović, poznatiji javnosti kao Aca Seltik, objasnio je zbog čega je on zavoleo Kosingasa, a vajar Jovan Petronijević je predstavio svoja dela inspirisana slovenskim mitološkim bićima (šah sa figurama koje predstavljaju slovenska božanstva i skulpturu boginje Mokoš). Vitezovi iz organizacije Beli orlovi govorili su o našoj srednjovekovnoj istoriji, viteškoj opremi, čitali delove iz Kosingasa i pokazali publici kako izgleda jedna viteška borba.

Osim promocije, Portalibris je ponudio posetiocima svoja aktuelna izdanja po sajamskim cenama.

Na čukaričkom „Karavanu knjiga“, osim Portalibrisa, predstavile su se i izdavačke kuće Beoknjiga, Odiseja i Udruženje srpskih izdavača. U muzičkom delu programa učestvovali su klarinetista Miloš Bjelica i gitarista Nikola Starčević.

Organizatori su najavili da „Karavan“ kreće dalje da obiđe ostale beogradske opštine i obraduje i druge ljubitelje knjiga.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu