Poslednja Lenonova fotografija

Fotografija legendarnog „Bitlsa“ Džona Lenona, koji je sačinila umetnica Eni Libovic, biće ponuđen na aukciji idućeg meseca u Njujorku.

Snimak za časopis Roling stoun datira iz decembra 1980. i snimljena je na dan kada je Lenon ubijen ispred svog stana u Njujorku. Na snimku se vidi Lenon u zagrljaju sa suprugom Joko Ono.

Vrednost fotografije je procenjena na sumu između 10.000 i 15.000 dolara. Aukcija je zakazana za 19. oktobar u galeriji Svon.

Ljubitelji lika i dela Džona Lenona o ovom legendarnom muzičaru mogu otkriti mnogo toga knjizi Sećanja na Džona Lenona, koju je priredila Jko Ono. Bono, Džoan Baez, Džon Sinkler, Igi Pop, Mik Džeger i mnogi drugi evociraju svoja sećanja na velikog rokera i kantautora u ovom toplom svedočanstvu. Knjigu najbolje opisuju reči same autorke: „Ljudi me stalno pitaju da li ću napisati knjigu o svom životu sa Džonom. Ja im kažem da još uvek nisam spremna. Hoću li ikad biti? Ne mislim da hoću. Osećam da ne mogu da otvorim taj deo svog srca dok čitavo još uvek drhti.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *