„Posebne teme” Marise Pesl

Roman Mariše Pesl „Posebne teme u fizici katastrofe“, ili bolje reći prevod ovog romana za koji je zaslužna Vesna Stamenković, našao se u konkurenciji za nagradu „Miloš N. Đurić“.Ovo priznanje tradicionalno se dodeljuje prevodiocu stranog književnog dela čiji je prevod ocenjen kao najbolji u prethodnoj godini, i podseća nas da prevodnu književnost možemo da upoznamo na pravi način samo ukoliko je kvalitetno prevedena i prilagođena duhu jezika na koji se prevodi.
Knjiga Mariše Pesl bila je izuzetno zahtevna za prevođenje. Ona je na neki način pregled svetske književnosti, a ujedno je i spoj različitih žanrova. Iako je rad bio naporan, knjiga je odično napisana, tako da sam u prevođenju uživala – rekla je Vesna Stamenković, prevodilac.
Prvenac mlade spisateljice Mariše Pesl već je stekao status bestselera u svetu i izdvojio tu autorku iz mnoštva neafirmisanih mladih stvaralaca. Roman koji već možemo nazvati kultnim, pojavio se kod nas na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu u izdanju Portalibrisa, i već dobio odličnu reakciju publike. Obavezno potražite ovu knjigu u Portalibrisovoj knjižari u

Skadarskoj 45, u drugim dobro snabdevenim knjižarama, ili je nabavite putem sajta www.portalibris.co.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *