Portalibris u Teatru 78

Ovog proleća u Teatru 78 mališani će imati priliku da učestvuju u programima koji povezuju pozorište, slikanje i knjige. U planu je da “Likovna radionica-igraonica“ prati predstavu „Kapetan Dzon Piplfoks.

Pre i posle pozorišnih predstava tokom maja svi mladi posetioci upotrebiće maštu i kreativnost u stvaranju crteža na različitu temu, pomagace im par slikara i arhitekata kreativaca, a autori najlepših crteža biće nagrađivani knjigama Portalibrisa koje će im tom prilikom biti predstavljene.

U nedelju 16. maja tema slikarske radionice biće odnos mališana prema prirodi, i tada će, dok crtaju, učesnici saznati nešto o junaku knjige Visoka Plima Džima Linča- dečaku koji je u svom tajnom istraživanju prirode došao do neverovatnog otkrića koje će mu promeniti život.

Naredna nedelja, 23. maj, posvećena je bakama i dekama koji vrlo često dovode svoje unuke u pozorište, u knjižare, čitaju im prve bajke… Portalibris će tom prilikom mališanima(i njihovim bakama i dekama ) predstaviti maštovite i bajkovite knjige Devojčica sa slomljenim krilom i Dečak iz kutije za keks, autorke Heder Dajer.

Ova likovna “radionica-igraonica“ ima cilj da decu aktivno uključi u kulturne programe, nauči ih kako da izražavaju svoju kreativnost, i motiviše ih da zavole svet knjige, pozorišta, likovnih umetnosti-kulture uopšte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *