Portalibris na Sajmu knjiga 2015.

Kao i prethodnih godina Portalibris je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu u prstenu Hale 1. Svi naslovi biće na popustu do 70%, u ponudi će biti i kompleti knjiga po sniženim cenama, a centralna akcija je: Uz svaku kupljenu dobijate knjige na poklon!

Preuzmite kompletan cenovnik Portalibrisovih knjiga. Tu su i knjige po simboličnoj ceni od 100 dinara.

Novi naslovi su mahom dela domaćih autora kojima se ova kuća okrenula. I ove godine bićemo prepoznatljivi po fantastici.

Aleksandar Tešić, poznat po delima domaće epike sada je pripremio satirični orvelovski roman „2084”.

PROMOCIJA: ponedeljak 26. oktobar, sala „Borislav Pekić”, 13h.
POTPISIVANJE: svakog dana nakon 17h.

Miloš Petković, najmlađi pisac knjiga pomenutog žanra ovaj put bavi se pričom o najpoznatijim srpskim vampirima u delu „Tajna stare vodenice”. Petković će biti na štandu radi potpisivanja knjiga svakog dana posle 15h.

Prvi kupci knjige na poklon dobijaju i ogrlicu sa bočicom „vodeničareve krvi” – rad umetničke radionice Nakit od papira. Ostali će ovaj „vampirski ukras” moći da kupe.

U subotu, 31. oktobra, najavljen je dolazak trojice srpskih vampira (maskiranih glumaca) na štand Portalibrisa. Sa njima će posetioci moći da se slikaju i druže. Masku jednog od opakih stvorenja nosiće naš poznati muzičar čije ime još ne smemo da otkrijemo.

PROMOCIJA: ponedeljak 26. oktobar, sala „Borislav Pekić”, 13h.
POTPISIVANJE: svakog dana od 15h.

Među Portalibrisovim piscima fantastike od ove godine je i Nebojša Petković koji će predstaviti reizdanje svog romana „Potraga”, prvog dela trilogije „Poslednji grad”, kao i novo delo, drugi nastavak pod nazivom „Rat”.

PROMOCIJA: ponedeljak 26. oktobar, sala „Borislav Pekić”, 13h.
POTPISIVANJE: svakog dana posle 17h.

Dušan Bulić je novi Portalibrisov autor, ali zapravo ličnost koju javnost poznaje iz sveta aktuelnih TV programa, kao urednika nekadašnjeg magazina Maksim, a kako se ispostavlja sjajan pisac. Predstaviće svoju fantastičnu – mitološku avanturu smeštenu u gradski prostor: „Crni hrast”.

POTPISIVANJE: Svečani početak sajma na štandu Portalibrisa ponedeljak 25. oktobra od 12h.

Ivan Drajzl napisao je prvi deo serijala „Vinča, znamenje bogova”. Avantura smeštena u praistorijsko doba. Nešto što do sada nismo čitali. Naučnu bazu ovog dela potvrdio je i pohvalio profesor Nenad Tasić.

PROMOCIJA: ponedeljak 26. oktobar, sala „Borislav Pekić”, 13h.
POTPISIVANJE: 26. oktobar tokom celog dana.

Dva porodična, životna romana Slavice Mastikose koji će vas oduševiti ali i rasplakati i raznežiti. Prvi kupci knjiga Tri hleba nasušna i Tri hleba nasušna na polici vremena na Sajmu knjiga na poklon dobijaju ukrasne čestitke sa motivima iz romana koje pripremaju korisnici Ustanove Sremčica (dom za decu i mlade sa posebnim potrebama). Ostali će imati priliku da te ukrase kupe na štandu Portalibrisa, time budu humani i pomognu kreativnu radionicu kojom se omogućava korisnicima Sremčice da budu članovi društva koji doprinose.

PROMOCIJA: utorak, 27. oktobar, sala „Borislav Pekić”, 13h.
POTPISIVANJE: svakog dana nakon 12h.

Novi triler proslavljenog pisca Veroslava Rančića pod naslovom „Ubistvo u predsedništvu Srbije” namenjen je ljubiteljima tog žanra. Dinamična priča u rangu najboljih američkih trilera, a sa prepoznatljivim mentalitetom, situacijama, ljudima koje poznajemo i viđamo. Svi elementi romana, naravno, spadaju u fikciju.

PROMOCIJA: utorak, 27. oktobar, sala „Borislav Pekić”, 13h.
POTPISIVANJE: utorak, 27. oktobar, nakon 15h i petak 30. oktobar nakon 16h.

Prvi pobednik Portalibrisovog konkursa „Vrata knjige” u žanru fantastike, Mirko Mladenović, predstavlja svoj roman „Bio jednom jedan narod“.

PROMOCIJA: sreda, 28. oktobar, sala „Vasko Popa”, 15h.
POTPISIVANJE: od srede 28. oktobra do nedelje 1. novembra, svakog dana nakon 15h.

Na konkursu „Vrata knjige” učestvovali su i mnogi neafirmisani pisci gradskih tema od čijih rukopisa je nastala zbirka „Priče sa gradskih ćoškova”. Podršku i doprinos zbirci pružili su i već oprobani pisci i saradnici Portalibrisa.

PROMOCIJA: sreda, 28. oktobar, sala „Vasko Popa”, 15h.
POTPISIVANJE: sreda, 28. oktobar, posle 16h, a svakog dna na štandu će biti poneki od autora.

Posetite nas na sajmu, a nove naslove možete poručiti i preko sajta!

Pogledajte slike sa ovogodišnjeg sajma knjiga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *