Peti Festival epske fantastike

 Peti po redu Festival Epske Fantastike, u ogranizaciji Mača i Magije specijalno je posvećen Tolkinu. Program koji obuhvata tribine, predavanja, cosplay, društvene igre, uglavnom je fokusiran na bogaatom opusu Tolkina. Festival će biti održan u Domu omladine Beograd 16. januara 2016. godine sa početkom u 14h.

Kao i na prethodna četiri festivala posetioce očekuje bogat program: predavnja, tribine, prezentacije, niz društvenih igara baziranih na epskoj, horor ili naučnoj fantastici, borbe domaćih klubovia u društvenim igrama, a biće priređeni prodajno – izlagački prostor. Umetničko udruženje “Rod” predstaviće figure, ukrase, kape, majice inspirisane simbolima iz slovenskog mitološkog panteona, a na njihovom štandu biće dostupni i najpopularniji naslovi Portalibrisa – knjige Aleksandra Tešića: trilogija Kosingas i serijal o Milošu Obiliću; Miloša Petkovića: trilogija Perunov hroničar, Vukovi sudbine i novi roman o srpskim vampirima Tajna stare vodenice. Očekuju se i knjige Nebojše Petkovića: Poslednji grad i Rat.

Tribinski program obuhvata sledeće:

Otvaranje: 14:00

15:00 LARP Srbija tribina (Lazar Dragojlović + gosti)

16:30 JRR Tolkien (zanimljivosti i background priče iz Tolkinovog sveta-Marko Miranović i Miloš Šurović)-brojne zanimljivosti uglavnom vezane za sve verzije Gospodara Prstenova ali i druga Tolkinova dela.

17:30 JRR Tolkien Poreklo mitoloških bića u Tolkinovom legendariumu (Miloš Djurović, Marko Mirnaović)

19:00 Christopher Lee: život i delo (Marko Miranović) tribina posvećena ovom legendarnom glumcu (od Drakule do Sarumana i natrag)

20:00 Proglašenje pobednika u cosplay-u i dodeljivanje nagrada

20:30 Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Bojan Butković i Miloš Petrik izbor pisaca i dela iz opusa epske fantastike

Prezentacija Sistema LARP Srbija (u holu

Šarolik program i drugačija zabava obećanje su dobrog provoda te se očekuje velika poseta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *