Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Održana promocija knjige „Kosingas: Smrtovanje”

Održana promocija knjige „Kosingas: Smrtovanje”

U Domu omladine Beograda, u ponedeljak, 21. februara, održana je promocija poslednjeg nastavka trilogije „Kosingas” Aleksandra Tešića.

Tom prilikom okupili su se mnogi ljubitelji epske fantastike, novinari, književni kritičari i brojni saradnici koji su sa Portalibrisom učestvovali u pripremama i predstavljanjima ove popularne domaće trilogije.

Promociju je vodio Žarko Milićević, a njegovi sagovornici bili su: autor Aleksandar Tešić, Dubravka Dragović Šehović, urednica Portalibrisa, i Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, veliki ljubitelj „Kosingasa”.

Predstavnici Udruženja ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić”, kao pravi domaćini, potrudili su se da stvore prijatnu atmosferu, pa se u vedrom raspoloženju govorilo o Kraljeviću Marku, kosingasu Gavrilu, megdanima vitezova i stvorova iz Hada, običajima i mitološkim bićima koje je Tešić proučavao i uneo u romane… Bilo je reči i o planovima da se „Kosingas” pojavi na velikom platnu, a posetioci su se interesovali i za Tešićeve nove stvaralačke ideje koje će realizovati u budućnosti.

Nakon oficijelnog dela promocije, druženje je nastavljeno u neformalnoj atmosferi uz specijalitete Fudlenda i Bakine tajne i zmajevaču Rakia Bara.

Ovo književno okupljanje pokazalo je da spoj modernog i tradicionalnog, kakav pronalazimo u Tešićevom „Kosingasu”, interesantan publici i kao takav omogućava očuvanje kulturnog nasleđa.

Ostavite vaš komentar

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu