Nagradni literarni konkursi izdavačke kuće Portalibris!

Ako volite da pišete, dobro poznajete srpske pisce ili neke znamenite ličnosti, onda nikako ne propustite nagradni literarni konkurs izdavačke kuće Portalibris!

U našoj ediciji „Otrgnuto od zaborava” nalaze se brojni zaboravljeni pisci – sada imate priliku da ih pretvorite u junake svojih stranica!

I KONKURS

Konkurs pod nazivom: Dok je reči i pisci su živi  se odnosi na esej sa istorijskim informacijama ili literarnu fikciju (izmišljenu priču) o nekom od zaboravljenih pisaca ili spisateljica čija se dela nalaze u ediciji Otrgnuto od zaborava.

Najbolje radove  ćemo objaviti na našem sajtu www.portalibris.rs u rubrici „Vesti”, a potom ih objediniti i u štampanoj knjizi! Ali to nije sve – autor čija priča osvoji treće mesto osvojiće 5000 dinara, drugoplasirani 7000, a  pobednik čak 10 000 dinara.

II KONKURS

Drugi konkurs se odnosi na priče intrigantnim ličnostima iz naše kulture i istorije, i to: princ Đorđe Karađorđević, Mileva Ajnštajn, Mir Jam, Tesla, Karađorđe, Duško Popov, Apis, pa smo ga nazvali: Dobro čuvane srpske tajne… Nagrade su iste kao i kod prvog, prethodno opisanog konkursa.

Priča koju šaljete ne treba da ima više od 5000 karaktera bez razmaka! Prihvataćemo samo originalne, pravopisno i stilski uobličene radove sa potpisom i kontaktom. Nepotpisane priče nećemo razmatrati.

Rok za slanje radova je 1. april 2020. godine! Dobtnike nagrada objavićemo na našem sajtu, kao i zvaničnoj Portalibrisovoj Fejsbuk stranici!

Imejl adresa na koju prosleđujete priče je: j_ristic@cet.co.rs.

Detaljnije infmacije potražite na www.portalibris.rs.

Otvorite vrata knjizi – pokažite nam svoje znanje i spisateljski talenat!

4 thoughts on “Nagradni literarni konkursi izdavačke kuće Portalibris!

  1. Dragan Stojić says:

    Poštovani,

    Video sam na na sajtu Vaše cenjene izdavačke kuće da je raspisano više literarnih konkursa, želeo bih da učestvujem na jednom od njih, pa me zanima sledeće: da li u obzir dolaze radovi koji su objavljivani na društvenim mrežama, blogu a nisu ugledali svetlost dana u štampanom izdanju?

    Srdačno,

    Dragan Stojić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *