Muzičari u svetu fantastike: Škabo i Seltik na promociji „IZDAJE”

Postapokaliptična trilogija Nebojše Petkovića „Poslednji grad“, dobila je finalni nastavak : „Izdaja“ koji je zvanično predstavljen u utorak 22. januara u klubu Popara u Beogradu.
Bila je to prilika da autor, pored razgovora o knjizi, prikaže i trejler za knjigu sa 3D elementima, kao i isečke iz omiljenih filmova koji su uticali na njega kao stvaraoca. Najveće iznenađenje svakako su bili muzičari koji su ljubitelji fantastike i Petkovićevi fanovi:  Škabo, odnosno Boško Ćirković iz Beogradskog sindikata i Aleksandar  Petrović, Aca Seltik, frontmen Ortodoks Keltsa.
Škabo je ispričao kako je od detinjstva ljubitelj knjiga fantastike koje je čitao pre nego lektiru, a da sada prati domaće autore i među njima Nebojšu Petkovića.

Seltik je pohvalio Petkovićevo napredovanje u kvalitetu pisanja koji je po njemu primetan iz knjige u knjigu.  Poveo je raspravu i o neopaganizmu kao i o Petkovićevoj iygradnji likova koji nisu crno / beli…
Glavna urednica Portalibrisa Dubravka Dragović Šehović pokazala je radost zbog velike posete promociji bez obzira na niske temperature, i pocrtala Petkovićeve književne veštine zbog kojih njegove knjige, iako žanrovske, spadaju u važna dela domaće književnosti, na visokom su nivou u pogledu stila, osmišljene priče, karakterizacije, jasnih i mudrih poruka.
Portalibris je najavlo i beogradske promocije drugih knjiga fantastike domaćih autora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *