Mariša Pesl među 10 najboljih pisaca od početka veka

Domaća štampa prenela je vest da je „Paste magazin“, najrelevantniji pored „Njujorkera“, nedavno sačinio listu najboljih pisaca debitanata od početka ovog veka, na kojoj se našlo i ime mlade autorke Mariše Pesl.
Njen prvi roman „Posebne teme u fizici katastrofe”, koji se kod nas pojavio na Beogradskom sajmu knjiga, skrenuo je paznju javnosti i mlade čitalačke publike. Ono po čemu je Mariša posebna je njen stil: ona asocijativno povezuje događaje i ljude iz svoje svakidasnjice sa radnjom i likovima iz književnih klasika, za svaku misao ili problem preporucuje konsultovanje sa nekakvim prirucnikom, unosi humor i neobicne situacije na sasvim neocekivanim mestima…
Knjiga „Posebne teme u fizici katastrofe” istovremeno je triler, roman o odrastanju, topla prica i neverovatna obrazovna avantura. Sve su to razlozi za brz, ali opravdan uspeh mlade autorke.
Prevod ovog romana u konkurenciji je za nagradu za najbolji prevod „Milos N.Djuric”, u ovogodisnjoj produkciji. Knjiga ovenčana nagradama uvek je vredna pažnje. Zato, nabavite svoj primerak „Posebnih tema” Mariše Pesl u našoj knjižari u Skadarskoj 45, ili u bolje snabdevenim knjižarama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *