Festival fantastike u Somboru

 Sve je više događanja vezanih za oblast fantastike. Bilo je kritika da se veći deo manifestacija odvija u Beogradu, pa će mnoge obradovati vest o Festivalu epske i naučne fantastike u Somboru 19. i 20.avgusta.

U dva festivalska dana, u prostoru Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru, sve posetioce očekuju projekcije filmova za decu i odrasle, izložbe slika, promocije knjiga i stripova, predstavljanje izdavačkih kuća i somborskih knjižara, body art crtanje, KOSPLEJ, turnir u cardboard igrama, sajam plakata, figurica i svega što je vezano za fantastiku.

Izdavačka kuća Portalibris, već prepoznatljiva po izdanjima domaćih knjiga fantastike, predstaviće se tom prilikom uz podršku Autostoperkog vodiča za fantastiku, portala koji će revnosno pratiti ovaj događaj.

Prvog dana festivala, za 19 časova zakazana je tribina na temu “SAVREMENA SRPSKA FANTASTIKA”. Učesnici su: Nebojša Petković, Miloš Mihailović i Ivan Branković, a govoriće se o istoriji domaće fantastike, porediće se naši trendovi sa svetskim tokovima, analiziraće se tendencije prisutne i kod domaćih i kod stranih autora. U posebnom segmentu Nebojša Petković će predstaviti svoju trilogiju “Poslednji grad”, a Ivan Branković svoje SF trilere “Projekat Herkules” i “Prometejev dnevnik”, a zatim će posetioci uživati u filmskom programu od 21 čas.

Druge večeri , takođe u 19 održaće se tribina pod nazivom “FANTASTIKA KROZ ISTORIJU” na kojoj će govoriti Miloš Mihailović, Stefan Mijatović, Elizabeta Zec, a od 20 na tribini “MARKETING I FANTASTIKA” pored govornika: Stefana Mijatovića, Đorđa Grmuše, i Elizabete Zec, biće emitovane izjave predstavnika relevantnih udruženja i organizacija koja se bave fantastikom: Znak Sagite, Art Anima, AVFK. Nakon toga u 21h opet će uslediti filmski program.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *