Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Дајана Габалдон (Diana Gabaldon)

Дајана Габалдон је дипломирани зоолог, магистар биологије мора и доктор екологије. Рођена 11. јануара 1952. Многе године је провела као универзитетски професор пре него што се окренула писању. С породицом живи у Скотсдејлу у Аризони. www.дианагабалдон.цом

Дајана Габалдон је непозната нашој широј читалачкој публици. Ова америчка списатељица мексичко-енглеског порекла је успех постигла књигама из серије Туђинка.

Њене књиге је жанровски тешко класификовати јер садрже елементе љубавних, историјских и научно фантастичних (у форми путовања кроз време) романа. Прве списатељске радове је објављивала на ЦомпуСервеовом списатељском форуму. Повољна реакција других чланова овог форума убедила ју је да доврши и објави прву књигу из серије Туђинка.

Друга серија њених књига је о лорду Џону, која је у ствари израсла из споредних ликова књига о Туђинки.

Поред награде Qуилл за 2006 у категорији СФ/фантазија/хорор, где су читаоци гласове дали њој испред Стивена Кинга, Џорџа Р. Р. Мартина, Кејт Мос и Кита Донахјуа, добитница је и интернационалне награде Цорине за 2006 коју додељују читаоци широм света гласањем преко веб презентације немачког издавача Wелтбилд. Награда се додељује у више категорија, а међу овогодишњим добитницима је и такво име као што је Казуо Ишигуро.

Књиге аутора

Your subscription could not be saved. Please try again.
Успешно сте се пријавили.
0
    0
    Ваша корпа
    Ваша корпа је празнаВратите се у продавницу